Ομαλά κύλησε η εφημερία του Νοσοκομείου Παπανικολάου που έληξε στις 8 το πρωί. Έγιναν 40 εισαγωγές ασθενών με covid-19, 115 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid, ενώ γεμάτες είναι και οι 48 ΜΕΘ. Πρόβλημα δημιουργείται, ωστόσο, με τους ασθενείς που έχουν νοσήσει με κορονοϊό και το τεστ τους έχει βγει αρνητικό, οι οποίοι παρουσιάζουν βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, εξακολουθούν να χρήζουν νοσηλείας, και, λόγω έλλειψης κλινών σε πνευμονολογικές κλινικές, αναγκάζονται να παραμείνουν σε κλίνες covid, με κίνδυνο της υγείας τους.
Στο μεταξύ, οι μαθητές μπορούν να κάνουν rapid test και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ωστόσο, οι γιατροί απευθύνουν έκκληση σε όλους να μην επισκέπτονται τα επείγοντα για τεστ κορονοϊού, διότι έτσι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες περιπτώσεις.
Την ίδια ώρα, από σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, αρχίζουν οι τοποθετήσεις στα νοσοκομεία των ιδιωτών γιατρών, μετά τα φύλλα πορείας που απεστάλησαν από τη Δευτέρα. Πρόκειται για 180 γιατρούς, με Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι γενικοί γιατροί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος