Θεσσαλονίκη: Άρχισε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της Μαρκέλλας ύστερα από διακοπή ενός 24ωρου

Array

Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου η δίκη για την απαγωγή της δεκάχρονης Μαρκέλλας, με την θέση των κατηγορουμένων και την κατάθεση της μάνας, η οποία μετέφερε τον τρόμο που είδε στα μάτια του παιδιού της, όταν αυτό αφέθηκε ελεύθερο από την 34χρονη, τον Ιούνιο του 2020.

Η κατηγορούμενη, μιλώντας πρώτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, είπε ότι αποδέχεται την αρπαγή της ανήλικης κι ότι της χορήγησε κάποια ουσία. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι την εγκατέλειψε, καθώς και τις κατηγορίες περί ασέλγειας.

Η κατηγορούμενη, που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών (στις 18/12 συμπληρώνεται το 18μηνο, ανώτατο όριο, της προσωρινής κράτησης), κατά την σύντομη τοποθέτησή της, ανέφερε ότι θα εξηγήσει αργότερα, στην απολογία της, τι ακριβώς συνέβη στα δύο 24ωρα που κράτησε παράνομα την ανήλικη και ποια ήταν τα κίνητρά της.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως συνεργός της, 41 ετών, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται.

Όσον αφορά τον 41 ετών κατηγορούμενο, η εμπλοκή του οποίου προέκυψε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ύστερα από άρσεις του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου στις επικοινωνίες της 34χρονης, διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της αρπαγής ανηλίκου και της έκθεσης. Μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος