Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμαριάς για την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου

Στο Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη, όπως αναφέρουν, ιδιωτικοποίηση – τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, για το οποίο διεκδικούν να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για την τελευταία παραλία με αμμουδιά, για έναν τόπο αναψυχής και διαφυγής σε περίπτωση σεισμού, μία ανάσα για την ευρύτερη περιοχή.  Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών Κελλάριου όρμου “Μικρό Έμβολο“, Αναστασία Τσιτσιμπίκου, μέχρι στιγμής, έχουν μαζευτεί 3.000 υπογραφές ενάντια σε μία τέτοια ενέργεια και ζητούν την ανάκληση των οικοδομικών αδειών.

Οι 120.000 δημότες της Καλαμαριάς, αντιδρούν ομόφωνα στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου και θέλουν να γίνει η αστική παραλία της πόλης, με τη δημιουργία πλαζ και ελεύθερων χώρων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Κατηγορούν τον δήμο Καλαμαριάς για ολιγωρία και απαιτούν να γίνουν εδώ και τώρα οι μελέτες και να χρησιμοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, όπως αναφέρουν.

Οι πολίτες όπως αναφέρει η κ. Τσιτσιμπίκου,  διεκδικούν παράλληλα την επαναλειτουργία του νοσοκομείου “Παναγία”, την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα αλλά και του Κυβερνείου προς όφελος των πολιτών και προειδοποιούν πως η προσπάθεια να ανεγερθούν πολυκατοικίες στα δύο οικόπεδα μπροστά στη θάλασσα, όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες, δεν πρόκειται να περάσει.

Από την πλευρά του ο νομικός εκπρόσωπος ιδιοκτητών ακινήτων, Θάνος Χαριστός, επισημαίνει ότι οι 19 οικογένειες που έχουν μερίδιο στα δύο οικόπεδα φιλέτα που υπάρχουν στο επίμαχο σημείο (100 συνολικά ιδιοκτήτες οικοπέδων σε όλο το Καραμπουρνάκι), ταλαιπωρούνται εδώ και 40 χρόνια, καθώς δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη σε σχέση με την de facto απαλλοτρίωση που επιχειρείται, ενώ από το 2014 είναι σε ισχύ οι οικοδομικές άδειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος