Θεσσαλονίκη: Ανησυχούν οι γονείς λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων στα σχολεία

Array

Ανησυχούν οι γονείς μαθητών, λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και την συρροή σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Όπως λένε, είναι σε εγρήγορση και συμβουλεύουν τα παιδιά τους να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ τα τμήματα θα έπρεπε να λειτουργούν με λιγότερους μαθητές ή να κλείνουν, μόλις εντοπιστούν τα πρώτα κρούσματα σε σχολική αίθουσα κι όχι όταν συμπληρωθεί το 50+1.

Οι γονείς  φοβούνται ότι τα παιδιά, αν και υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στα σχολεία, χαλαρώνουν και είναι πιο πιθανό να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό στην οικογένεια.

Η μεγάλη διασπορά στα σχολεία, καθώς και το γεγονός ότι 25% των νοσούντων είναι παιδιά, ανησυχεί τόσο τους γονείς, ώστε πολλοί από αυτούς, με το πρώτο κρούσμα σταματούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε,πάντως, ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος