Θεσσαλονίκη: Ανησυχεί ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων και οι δείκτες από τα λύματα

Array

Μία ανάσα από τα 5.000 κρούσματα ημερησίως βρίσκεται η χώρα και αυτό οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε εισήγηση νέων περιορισμών από την Επιτροπή των Ειδικών. Αυστηρότεροι έλεγχοι και περισσότερα τεστ, με επίκεντρο την εστίαση και την ψυχαγωγία, αναμένεται να είναι οι προτάσεις, αφού συνεδριάσουν τα μέλη της την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Υπάρχουν σκέψεις να γίνει κατηγοριοποίηση των περιοχών ανάλογα με την επιδημιολογική τους εικόνα. Στο επίκεντρο της Επιτροπής, ωστόσο, θα είναι κυρίως οι μικτοί χώροι.
Στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα που πέρασε (30/10/2021), σημειώθηκε για άλλη μία φορά υψηλός αριθμός νοσηλειών και τα χειρότερα είναι μπροστά μας, όπως προκύπτει από το ιικό φορτίο λύματα της πόλης που είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που εφημέρευε, έγιναν έως τις 8 το πρωί, 47 εισαγωγές ασθενών με covid-19. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου που ξεκίνησε την εφημερία του μετά το Ιπποκράτειο, μέσα σε τρεις ώρες πραγματοποιήθηκαν 3 εισαγωγές. Μόλις 38 κλίνες είναι διαθέσιμες από τις 100, ενώ και η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

Μεγάλη έξαρση της νόσου παρατηρείται και στις Σέρρες, όπου το νοσοκομείο έχει γεμίσει, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης.

Το μόνο όπλο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ο εμβολιασμός.
Με βομβαρδισμό SMS, ακόμη και κάθε μέρα, ετοιμάζεται η κυβέρνηση για να οδηγήσει τους ανεμβολίαστους στα εμβολιαστικά κέντρα. Η αποστολή τους ξεκινά από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος