Θεσσαλονίκη: Αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα στην Καλαμαριά ύστερα από 2 χρόνια πανδημίας

Αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα, ύστερα από δύο χρόνια παύσης, εξαιτίας της πανδημίας. Στο κατάμεστο από κόσμο πάρκο του Ούλοφ Πάλμε αναβίωσε το «έθιμο του Κλήδονα», σε μία όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με πέντε Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Χορός, τραγούδι κι ένα ταξίδι στο παρελθόν, καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να δουν από κοντά το έθιμο, το οποίο αναβιώνει τα τελευταία είκοσι χρόνια, έχοντας τις ρίζες του στη Μικρά Ασία.

«Φουντώνει η μνήμη για τους προγόνους μας 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, φουντώνει η θέληση όλων μας, να μην ξεχνάμε ποιοι ήταν οι πρόγονοί μας, από που ξεκινήσαμε, με τι μεράκι, με τι αξίες και με τι προκοπή μας μπολιάσανε οι παππούδες μας και να προσπαθούμε τον τόπο μας, να τον κάνουμε καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε», είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή», ο Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς «ΒΟΡΕΑΔΕΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΑΞΙΑΡΧΗ», ο Προοδευτικός Σύλλογος Αρετσούς & Δέρκων και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κρήνης «Η Μπουμπουλίνα».

Την αναβίωση το εθίμου παρακολούθησαν από κοντά ο Βουλευτής Α΄  Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος