Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο

Απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν για τα αίτια θανάτου της τρίχρονης που, ενώ εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνο στον αστράγαλο, κατέληξε έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία, χωρίς να είναι υπάρχει σαφής διάγνωση, θα αναζητήσουν ιατροδικαστές και οικογένεια που κατέθεσαν αίτημα κατάσχεσης του ιατρικού φακέλου του παιδιού.

Ο φάκελος του παιδιού θα δώσει τις λεπτομερείς πληροφορίες που ζητάει η οικογένεια για τις ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια νοσηλείας και αφορούν εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Οι γιατροί, κατά τη διάρκεια νοσηλείας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είχαν ως πιθανές διαγνώσεις, τη νόσο Καβασάκι και το σύνδρομο long covid, ενώ, σύμφωνα με τη μητέρα, στο παιδί δόθηκε σχετική αγωγή.

Βυθισμένη σε βαρύ πένθος είναι η οικογένεια του παιδιού που προσπαθεί να συνθέσει το παζλ των πληροφοριών που υπάρχουν από τη νοσηλεία του παιδιού, προκειμένου να καταλάβουν γιατί το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο απότομα. Μάλιστα, αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Το παιδί υπέστη ανακοπή δύο ώρες μετά τη διακομιδή του από το Παπαγεωργίου στη ΜΕΘ Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ σε εξέλιξη παραμένει η έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός υγείας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος