Θεσσαλονίκη: Αίτημα να γίνει η δίκη του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα

Αίτημα να γίνει στην Αθήνα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Φεβρουαρίου, έπειτα από επίθεση οπλισμένων χούλιγκαν, κατέθεσε η οικογένειά του.

Και οι δύο συνήγοροι της οικογένειας, τόσο ο κ. Αλέξης Κούγιας στην Αθήνα όσο και ο κ. Αντώνιος Κουδρόγλου στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλαν αίτημα να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν συγκρούσεις οπαδών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι «διαθέτουν τόσες πολλές διασυνδέσεις, ώστε να είναι λίαν υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεαστούν ή να εξαγορασθούν οι ένορκοι που θα κληρωθούν για την εκδίκαση της υποθέσεως, αφού η διάρκεια της δίκης προβλέπεται μακροχρόνια και θα είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν οι διευθύνσεις και τα ονοματεπώνυμα των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης και κάποιοι να τους προσεγγίσουν κατά το διάστημα που θα αποχωρούν από το Δικαστήριο έως την επόμενη δικάσιμο και να προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν/τρομοκρατήσουν/εκβιάσουν».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, πριν από λίγες ημέρες, την παραπομπή των «12» για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος