Θεσσαλονίκη: Αδίστακτοι ληστές κάνουν φύλλο και φτερό σπίτια στη Νέα Ραιδεστό

Τρεις κουκουλουφόροι που τους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, φαίνονται σε βίντεο ντοκουμέντο να εισβάλουν σε μεζονέτα, στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, σπάζοντας την μπαλκονόπορτα. Οι ιδιοκτήτες που απουσίαζαν, έβλεπαν τους δράστες, μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, να κάνουν το σπίτι άνω κάτω.

O σύζυγος της παρουσιάστριας και συναδέλφου στην ΕΡΤ, Θάλειας Ζαγναφέρη, Θεόδωρος Ασβεστάς, έβλεπε «ζωντανά», σε εφαρμογή στο κινητό του, τη διάρρηξη στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό, από τις κάμερες που κατέγραφαν κάθε τους κίνηση. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, ήταν στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθούσαν… εξ αποστάσεως δίχως να μπορούν να κάνουν το παραμικρό, να τους «αδειάζουν» το σπίτι.

Ο συναγερμός ήδη είχε ειδοποιήσει τόσο το ζευγάρι όσο και την αστυνομία. Παρ’ όλ’ αυτά, οι τρεις διαρρήκτες, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν απτόητοι να αρπάζουν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

«Aνέβηκαν πάνω, άνοιξαν τα συρτάρια, μετά κατέβηκαν από εδώ, έφτασαν στη κρεβατοκάμαρα, πήραν μέσα σε 4 λεπτά ότι πολύτιμο βρήκαν και έfυγαν», περιέγραψε ο Θεόδωρος Ασβεστάς. Στο βίντεο, φαίνονται οι διαρρήκτες, τη στιγμή που αποχωρούν, βιαστικοί πια, από το ίδιο σημείο που είχαν μπει κόβοντας το συρματόπλεγμα της περίφραξης. Η αστυνομία δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του ζευγαριού, γιατί εκείνη την ώρα… δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό.

Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά περιστατικά. Στο στόχαστρο κακοποιών μπήκε και διπλανή μεγάλη επιχείρηση, την οποία διέρρηξαν αλλεπάλληλες φορές. Το μοναδικό περιπολικό που υπάρχει στην περιοχή, δεν προλαβαίνει να πηγαίνει από το ένα περιστατικό στο άλλο.
Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι, είναι η πολιτεία να λάβει μέτρα για να νιώθουν και πάλι ασφάλεια.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ