Θεσσαλονίκη: 50 δρομείς έτρεξαν και ευαισθητοποίησαν για το λεμφοίδημα

Με το σύνθημα #runforlymphedema, η ομάδα της «THE Lymphedema Clinic» συμμετείχε στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 10 Απριλίου, για να μεταφέρει στον κόσμο το μήνυμα της ευεργετικής επίδρασης της άθλησης, στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου που λέγεται λεμφοίδημα.

Η ομάδα συμμετείχε στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, σε μία μοναδική γιορτή από το Δημαρχιακό Μέγαρο μέχρι την Παραλία Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το λεμφοίδημα και να προβάλει την ανάγκη της ενημέρωσης για τη θεραπεία της πάθησης.

Θεσσαλονίκη: 50 δρομείς έτρεξαν και ευαισθητοποίησαν για το λεμφοίδημα

Με πολλά χαμόγελα και διάθεση, 50 δρομείς κάθε ηλικίας, λάτρεις του αθλητισμού, ασθενείς και φίλοι, για δεύτερη φορά φέτος, συμμετείχαν στην ομάδα της «THE Lymphedema Clinic» και διέδωσαν ότι υπάρχουν θεραπευτικές λύσεις για το λεμφοίδημα και πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη ενημέρωση και πιο έγκυρη διάγνωση.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της «THE Lymphedema Clinic», Δημήτρης Διονυσίου, δήλωσε: «Η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού αποτελεί διαχρονικό μας στόχο. Συμμετέχοντας στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ μεταφέραμε ένα απλό αλλά σημαντικό μήνυμα με δυο κατευθύνσεις: να τονίσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος