Θεσσαλονίκη: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

Array

Η μεγάλη σημασία της αξονικής τομογραφίας  στη διάγνωση του  κορονοϊού, επισημάνθηκε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας στοιχεία ασθενών με covid-19 από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκε και η περίπτωση  36χρονου ασθενούς, ο οποίος, 20 μέρες μετά τον εμβολιασμό του, εμφάνισε παρενέργεια στον πνεύμονα, η οποία, ωστόσο, υποχώρησε, ύστερα από δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον  ειδικό πνευμονολόγο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου, Βασίλειο Παράσχου, προτείνεται έγγραφη τεκμηρίωση των στοιχείων του εμβολιασμού της ημερομηνίας, της θέσης που έγινε ο εμβολιασμός και του τύπου του εμβολίου, ενώ η παρακολούθηση των ασθενών είναι διαφορετική, αναλόγως με το εάν πρόκειται για ασθενή ο οποίος έχει κάποιο παρελκόμενο νόσημα ή  με πρόσφατη διάγνωση καρκίνου που θα χρειαστεί ακτινοδιαγνωστικό έλεγχο για σταθεροποίηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στο Συνέδριο, η Θεσσαλονίκη έρχεται πρώτη στους εμβολιασμούς. Αυτό  σημαίνει ότι  θα επιτύχει γρηγορότερα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, ισχυρό  τείχος ανοσίας.

Έγινε ακόμη γνωστό  ότι πολύ σύντομα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει πνευμονολογική κλινική.
Σύμφωνα με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, θα είναι η πρώτη πνευμονολογική κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο  της Θεσσαλονίκης, ενώ  ήταν μία πρόταση που υπήρχε από παλιά αλλά, αυτή τη φορά, δόθηκε η δυνατότητα χάρς σε έναν καλό σχεδιασμό και κάποιες συγκυρίες, να γίνει πραγματικότητα.

Το  συνέδριο αυτό είναι το  πρώτο ιατρικό δια ζώσης μετά την πανδημία και πραγματοποιείται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος