Θεσσαλονίκη: 26χρονη υπεβλήθη σε πρωτοποριακή επέμβαση για λεμφοίδημα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Το λεμφοίδημα είναι μία παθολογική κατάσταση, στην οποία τα λεμφαγγεία είναι πολύ λίγα, δυσμορφικά ή μη λειτουργικά και καθιστούν τη μεταφορική ικανότητα ανεπαρκή να απομακρύνει το φυσιολογικό φορτίο. Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατακράτηση λεμφικού υγρού ανάμεσα στους μαλακούς ιστούς και στα κύτταρα του σώματος.

Το λεμφικό υγρό που συσσωρεύεται προκαλεί διόγκωση της περιοχής που παρουσιάζει αυτή τη δυσλειτουργία. Επίσης, στην περιοχή αυτή, το δέρμα είναι ευαίσθητο και επιρρεπές σε πληγές και μολύνσεις.

Μία εξειδικευμένη πρωτοποριακή επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίουσε μια 26χρονη από την Κάλυμνο, η οποία έπασχε από ελεφαντίαση. Η ασθενής ταλαιπωρείτο πολλά χρόνια, δεν μπορούσε να φορέσει τα παπούτσια, ούτε καν τα ρούχα της,  και δεν την αναλάμβανε κανένας γιατρός. Βρήκε λύση στο ειδικό ιατρείο για λεμφοίδημα που λειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσα στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου. Η κοπέλα υποβλήθηκε σε μία δύσκολη επέμβαση, η οποία διήρκεσε 6 ώρες, όλα όμως πήγαν καλά και πρόκειται να επιστρέψει σύντομα στην καθημερινότητά της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος