Θεσσαλονίκη: 26 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό στον 51χρονο που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του

Ένοχος ομόφωνα κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος θείος που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης ανιψιάς του. Το κορίτσι κατήγγειλε το περιστατικό, όταν έφυγε για να ζήσει στην Σουηδία.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, που ανέρχεται στα 26 έτη κάθειρξη (με εκτιτέα τα 20), με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι είναι ψέματα τα όσα κατήγγειλε η μικρή. Όλοι οι συγγενείς – εκτός από τον πατέρα της παθούσας – κατέθεσαν υπέρ του 51χρονου θείου της μικρής.

«Σαφώς δεν λέει ψέματα, σαφώς έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας της έδρας, η οποία επικαλούμενη την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και το πόρισμα των κοινωνικών λειτουργών περιέγραψε την ανήλικη ως ώριμη, έξυπνη, με αυτοπεποίθηση και ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ενώ αναφερόμενη στους συγγενείς σημείωσε ότι «δεν την προστάτεψαν, δεν είπαν τι καλό παιδί είναι, παρά μόνο ότι λέει ψέματα».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά. Τα Σαββατοκύριακο επισκεπτόταν τον κατηγορούμενο- σύζυγο της αδελφής του πατέρα της.

Το 2019 με πρόσχημα τις διακοπές, το κορίτσι πήγε στη Σουηδία, όπου διέμενε σε συγγενείς της και δεν ξαναγύρισε. Ο κατηγορούμενος της έστελνε μηνύματα λέγοντας ότι του λείπει. Από εκεί το κορίτσι έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. Ο κατηγορούμενος εξαφανίστηκε και φέρεται ότι μετέβη στην Γερμανία.

Η παθούσα ήρθε στην Ελλάδα και κατέθεσε, παρουσία ψυχολόγου, στις δικαστικές αρχές, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από το 2013 έως το 2019, από τον κατηγορούμενο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος