Θεσσαλονίκη: 20 αυτόφωρες συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο για διάφορα αδικήματα

   Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμούς δικογραφιών.                                                           

Ειδικότερα, συνελήφθησαν :

  • (7) άτομα για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.
  • (2) άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ αυτών, και 46χρονος  στην περιοχή της Μενεμένης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρα, τα οποία, στο σύνολο τους, δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού δημοσίου.
  • (3) άτομα για πλαστογραφία, καθώς, όπως προέκυψε, οι εν λόγω επέβαιναν αντίστοιχα σε 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, στη μια εκ των περιπτώσεων ο οδηγός κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε άδεια κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε έτερο όχημα.
  • (2) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
  • (2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Ανάμεσά τους και 33χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και ψευδορκία.
  • (4) άτομα για κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Επιπλέον σχηματίσθηκαν δικογραφίες :

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης σε βάρος 49χρονου, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2021, τηλεφώνησε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Βρασνών και, παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πραγματοποίησε 5 συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικού «πορτοφολιού» ύψους (1.455) ευρώ.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου σε βάρος 19χρονου, ο οποίος το 2020 προέβη σε τρεις περιπτώσεις κλοπής.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος αφαίρεσε από δύο καταστήματα 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, θα οδηγηθούν και θα υποβληθούν αντίστοιχα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος