Thess INTEC: Στη Θεσσαλονίκη ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη

Σε τεχνολογική πρωτεύουσα των Βαλκανίων πρόκειται να μετασχηματιστεί η Θεσσαλονίκη, καθώς έχει ήδη προσελκύσει σημαντικά ονόματα και μεγάλες επενδύσεις, στο πλαίσιο της ψηφιακής της ώθησης και της εξωστρέφειάς της.

Ένα σημαντικό έργο είναι ο σχεδιασμός για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC που θα αναπτυχθεί σε ένα ακίνητο 760 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, με μέτωπο στην Περαία Θεσσαλονίκης. Στον χώρο αυτό προβλέπεται να δημιουργηθούν ερευνητικά εργαστήρια, παραγωγικές μονάδες, χώρους πρασίνου αλλά και ένα ξενοδοχείο με θεματικό πάρκο – ενυδρείο προβλέπουν τα σχέδια. Πρόσφατα μάλιστα το έργο εντάχτηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης (θα χρηματοδοτηθεί με 35 εκατ. Ευρώ), ενώ το ενδιαφέρον των εταιρειών για να εγκατασταθούν στο πάρκο είναι ήδη ζωηρό.

Το Thess INTEC αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, με στόχο τα επόμενα 10 χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις από επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αναμένεται την άνοιξη του 2024, με την εγκατάσταση των πρώτων startup και των ερευνητικών κέντρων στο Τεχνολογικό Πάρκο.

Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε ο  Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤΕ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος