Θεοκλής Ζαούτης: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών-Τα mRNA εμβόλια δεν επηρεάζουν το DNA μας

Array

Ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό ανηλίκων, ηλικίας 12 έως 17 ετών, αναλαμβάνουν οι παιδίατροι, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, Θεοκλής Ζαούτης, εξήγησε στην ΕΡΤ3, γιατί κρίθηκε αναγκαίος ο εμβολιασμός των ανηλίκων αλλά και για το πώς μπορούν να πειστούν οι δύσπιστοι γονείς. Η μετάλλαξη Δ έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, τόνισε ο κ. Ζαούτης, και επειδή τα παιδιά και οι έφηβοι ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ο ιός εξαπλώνεται σε αυτές κυρίως τις ηλικίες, ωστόσο τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως  υπερμεταδότες. Τα παιδιά ηλικίας 12 και άνω πρέπει να εμβολιαστούν, όπως επισήμανε, όχι μόνο για να προστατευτούν οι ευάλωτοι ενήλικοι αλλά και τα ίδια. Μπορεί να είναι ελαφρύτερη η νόσηση στα παιδιά αλλά όχι πάντα. Κάποιες εκατοντάδες εφήβων που νοσηλεύτηκαν, κάποιοι μπήκαν σε ΜΕΘ και μικρός αριθμός απεβίωσε. Επομένως όσο βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά τους τελευταίους μήνες και η σοβαρή νόσηση ως ποσοστό θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Με το άνοιγμα των σχολείων και η νόσηση και η μετάδοση θα είναι μεγαλύτερη. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούν για την ατομική τους προστασία αλλά και για την κοινωνική προστασία, τόνισε ο καθηγητής Παιδιατρικής.

Σε ό,τι αφορά την ανησυχία πολλών ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να επηρεάσουν το DNA μας, ο κ. Ζαούτης είπε ότι το mRNA είναι ένα αγγελιοφόρο μόριο που περιέχει απλά μία πληροφορία, μία οδηγία να σχηματιστεί η πρωτεΐνη ακίδα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εισέλθει στον πυρήνα, όπου φυλάσσεται καλά το DNA. To DNA δεν μπορεί να αλλάξει. Οι δύο δόσεις γίνονται γιατί με τη δεύτερη δόση επιτυγχάνεται μεγάλη συγκέντρωση εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του DNA ούτε με την πρώτη ούτε με τη δεύτερη δόση, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος