Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Παρελάσεις με εμβολιασμένους

Στο δίλλημα που προκαλεί σε ορισμένους η πραγματοποίηση παρελάσεων εν όψει της 28ης Οκτωβρίου, ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, απαντά ότι είναι εφικτό αρκεί οι συμμετέχοντες να είναι εμβολιασμένοι.

Η επίσημη πολιτεία οφείλει να εκπαιδεύει τον κόσμο. Να γίνουν οι παρελάσεις, αλλά να συμμετάσχουν μόνο εμβολιασμένοι για να δίνεται και το καλό παράδειγμα τονίζει ο καθηγητής ιατρικής στο ΕΚΠΑ.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η πιο συμμετοχική διαδικασία, στην οποία καλείται να ανταποκριθεί η κοινωνία εν συνόλω.

Όσον αφορά εκείνους που ενσπείρουν αμφιβολίες με το σκεπτικό ότι αυτά που λένε σήμερα οι επιστήμονες δεν τα έλεγαν πριν από ένα χρόνο, η απάντηση είναι απλή εξηγεί ο κ. Βασιλακόπουλος. Συνεχώς αποκτούνται νέα δεδομένα και εμπλουτίζονται οι γνώσεις. Έτσι είναι η επιστήμη. Δεν είναι μια στατική υπόθεση. Οι καθημερινές δημοσιεύσεις είναι απίστευτες. Διαρκώς ανακαλύπτουμε νέα πράγματα για τον ιό, αλλά εκείνο που μένει σταθερό είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του, που είναι ο εμβολιασμός.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που αναβάλουν τον εμβολιασμό επικαλούμενοι την χρησιμοποίηση των νέων σκευασμάτων με τα μονοκλονικά αντισώματα, που αναμένονται στην χώρα, σημειώνει πως η διαθεσιμότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μόλις δυο εκατομμύρια. Επομένως, δεν είναι η λύση, γιατί είναι συμπληρωματική θεραπεία και μόνο για κάποιους ασθενείς που βρίσκονται στο έσχατο σημείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος