Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Διπλάσια η πιθανότητα νόσησης με την μετάλλαξη Δέλτα

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την άρνηση του εμβολιασμού με δεδομένη την αυξημένη μεταδοτικότητα από την μετάλλαξη “Δέλτα” επισημαίνει ο  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι οι περιπτώσεις νόσησης σε εμβολιασμένους είναι αμελητέες.

Απορία και ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα το φαινόμενο των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης. Σε κάθε τομέα παρουσιάζεται το φαινόμενο της παραβατικότητας, αλλά στην περίπτωση των ψεύτικων βεβαιώσεων, ειδικά από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να έχει υπάρξει εμβολιασμός σημαίνει ότι τα άτομα αυτά δεν υφίστανται τους περιορισμούς που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους και μεταδίδει ανεξέλικτα τον ιό. Αποφεύγουν ακόμη και τα περιοδικά τέστ, που προσφέρουν κάποιο είδος προληπτικής προστασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ με πληθυσμό περίπου 330 εκατ. έχουν εμβολιαστεί γύρω στα 166 εκατ., περίπου το 50%. Σε αυτούς τους εμβολιασμένους έχουν καταγραφεί μόλις 7.100 νοσηλείες και 1.500 θάνατοι. Εάν αυτό αναχθεί στα ελληνικά δεδομένα, των 10 εκατομμυρίων πληθυσμού, στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν είχαν εμβολιαστεί άπαντες θα είχαμε 90 θανάτους και 420 νοσηλείες. Τα νούμερα δείχνουν με τον πλέον καταφανή τρόπο την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Το επιχείρημα που προβάλουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, ότι δηλαδή νοσούν και οι εμβολιασμένοι είναι η μισή αλήθεια σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο. Διότι  νοσούν, πολύ λιγότεροι και όταν νοσήσουν δεν εμφανίζουν βαριά συμπτώματα και δεν καταλήγουν στις ΜΕΘ.

Έως τώρα έχουμε ένα 25% εμβολιασμένων παιδιών του λυκείου και ένα 13% παιδιών του δημοτικού. Στο εξωτερικό όπου υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα. Όλα τα άλλα είναι μέτρα, χρήσιμα μεν, πλήν όμως απλώς θα μειώνουν το κακό που έρχεται, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος