Θεμιστοκλέους: 62,3% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του

Περισσότεροι από 6.550.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 62,3% του γενικού πληθυσμού και στο 71,8% επί του ενήλικου.
Οι αντίστοιχοι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 66,6% και 76,5%, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.Η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών εμβολιασμών, στην 17η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στην 18η σε εμβολιασμούς 1ης δόσης, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ΓΓ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπενθύμισε ότι στα άτομα που έχουν κάνει 1η δόση με εμβόλιο mRNA και τη 2η με Johnson & Johnson δεν συστήνεται αναμνηστική δόση.

Αναφορικά με το πότε και με ποιο εμβόλιο θα κάνουν αναμνηστική δόση όσοι έχουν νοσήσει, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 23/11 θα αναρτηθούν λεπτομερείς οδηγίες στο emvolio.gov.gr.

Οι δικαιούχοι 3ης δόσης αριθμούν 2.827.574 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 43,1% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 922.000 εμβολιασμοί (32,6% των δικαιούχων) και 700.000 περίπου πολίτες (24,4%) έχουν κανονίσει το ραντεβού τους, συνολικά δηλαδή 57%.

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος