Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο: Σε πλήρη λειτουργία η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.

Η μονάδα που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά της Μαριάννας Λάτση στεγάζεται σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία. Ήδη έχει αποσυμφορήσει, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, τη διενέργεια δεκάδων χιλιάδων χημειοθεραπειών ετησίως, που γινόταν στον περιορισμένο χώρο του 9ου ορόφου του Θεαγενείου.

Η μονάδα που εκτείνεται σε 1800 τ.μ διαθέτει συνολικά 41 θέσεις χημειοθεραπείας, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένη με 5 ιατρεία. Από την ημέρα λειτουργία της έχουν εξυπηρετηθεί 15.000 ασθενείς.

Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας έχει ήδη πιστοποιηθεί ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί και το δεύτερο ρομποτικό μηχάνημα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων.

Η παράδοση της Μονάδας έγινε ακριβώς έναν χρόνο μετά την υπογραφή, την 9η Δεκεμβρίου 2020, της σχετικής σύμβασης δωρεάς με το Ελληνικό Δημόσιο και δέκα μήνες μετά την κύρωσή της από τη Βουλή των Ελλήνων την 1η Φεβρουαρίου 2021.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος