«The Loudest Voice»: Η βραβευμένη σειρά – ύμνος στο #metoo στο ERTFLIX μέχρι 25/3

Ως τις 25/3 θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του ERTFLIX η βραβευμένη μίνι τηλεοπτική σειρά «The Loudest Voice» (ΗΠΑ, 2019). Πρόκειται για σήριαλ 7 επεισοδίων στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία του Roger Ailes (1940-2017) ιδρυτή του καναλιού Fox News. Τον άλλοτε ισχυρό άνδρα -ο οποίος κατάφερε να  διαμορφώσει το εν λόγω δημοσιογραφικό δίκτυο ως ένα από τα επιδραστικότερα στην ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης- υποδύεται ο Russell Crowe. Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ηθοποιός δεν ξεχωρίζει μόνο για την υποκριτική του δεινότητα αλλά και για την εμφάνισή του, καθώς έχει σχεδόν «μεταμορφωθεί» για τις ανάγκες του ρόλου.

Η σειρά (στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Sienna Miller, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney, Aleksa Palladino και Naomi Watts) βασίζεται στο βιβλίο του Gabriel Sherman, με τίτλο «The Loudest Voice in the Room» (2014). Τη σκηνοθεσία -συγκεκριμένων επεισοδίων ο καθένας- υπογράφουν οι Kari Skogland, Jeremy Podeswa, Scott Z. Burns και Stephen Frears.

O Ailes προχώρησε στην ίδρυση του καναλιού Fox News το 1996, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Rupert Murdoch.

Ο Roger Ailes υπήρξε μεταξύ άλλων σύμβουλος μέσων ενημέρωσης για τους Ρεπουμπλικάνους προέδρους Richard Nixon, Ronald Reagan, και George H. W. Bush. Το 2016, έγινε σύμβουλος για την εκστρατεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Το «The Loudest Voice» επικεντρώνεται στην τελευταία δεκαετία, όταν ο Ailes έγινε ένας από τους πλέον δημοφιλείς «εκπροσώπους» των Συντηρητικών στις ΗΠΑ. Γεγονότα που επηρέασαν σημαντικά τη ζωή του, τη χώρα του αλλά και ολόκληρο τον κόσμο (όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι αμερικανικές εκλογές του 2008 και του 2016) παρουσιάζονται επίσης στην τηλεοπτική σειρά.

Στο πρώτο επεισόδιο η ιστορία ξεκινά το 2017, με τον Roger Ailes να κείτεται νεκρός στο πάτωμα του σπιτιού του έπειτα από πτώση. Ένα χρόνο νωρίτερα, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Gretchen Carlson (Naomi Watts) είχε κατηγορήσει τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Fox News για σεξουαλική παρενόχληση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καταγγελία παρόμοιων περιστατικών σε βάρος του ίδιου και από άλλες γυναίκες. Κάπως έτσι έλαβε τέλος η καριέρα του Ailes το 2016. «Ξέρω τι θα πει ο κόσμος για μένα. Μπορώ να διαλέξω τις λέξεις: δεξιός, παρανοϊκός, χοντρός», ακούγεται να λέει στο σήριαλ ο κάποτε ισχυρός άντρας στον χώρο των μίντια. Και παρότι οι απόψεις για την προσωπικότητά του πράγματι διίστανται, η ζωή του είχε αναμφίβολα το απαιτούμενο ενδιαφέρον, προκειμένου να μεταφερθεί και στην μικρή οθόνη.

Δείτε εδώ όλα τα επεισόδια της σειράς στο ERTFLIX.


Πηγές: ΕΡΤ/ BBC

Φωτογραφία: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος