Θάνατος τριών παιδιών: Στην ανακρίτρια η μητέρα με ανατροπές στην γραμμή υπεράσπισης

Aπό πού προήρθε και πώς πέρασε η κεταμίνη στο σώμα του άτυχου κοριτσιού από την Πάτρα, αναζητούν οι αρχές, ενώ η κατηγορούμενη μητέρα απολογείται σε λίγες ώρες στην ανακρίτρια και δεν προτίθεται να ομολογήσει, σύμφωνα με το δικηγόρο της. Προτίθεται  όμως να ζητήσει διαζύγιο από τον εν διαστάσει συζύγό της, για τον οποίο αφήνει αιχμές για το ρόλο του.

Ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε για δικογραφία με πολλά κενά και τόνισε πως η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση γιατρών και νοσηλευτών.

«Η ίδια ηκατηγορούμενη υποπτεύεται ότι ήταν ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της, από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την νοσηλεία του μικρού παιδιού. Ακολουθώντας την πορεία της συγκεκριμένης ουσίας θα βρούμε ποιος τελικά την έφερε στο νοσοκομείο, και ενδεχομένως από εκεί και πέρα ποιος την χρησιμοποίησε»,ανέφερε ο διορισμένος από την Ανακρίτρια συνήγορος.

Αντίθετα, ο πατέρας της άτυχης 9χρονης υποστηρίζει ότι όπως δείχνουν τα στοιχεία, η χορήγηση της κεταμίνης δεν μπορεί να οφείλεται σε ιατρικό λάθος, αφήνοντας ευθείες αιχμές κατά της συζύγου του.

«Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο. Αυτό είναι τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο «Αγλαΐα Κυριακού». Και κανένας δε μπήκε στο δωμάτιο. Ήταν μόνη της. Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει», είπε ο πατέρας.( Πηγή: εφημερίδα«ΜΠΑΜ»)

«Στην περίπτωση του τρίτου παιδιού οι αποδείξεις που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία είναι πολύ ισχυρές», επισημαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την ίδια ώρα  μαρτυρία γιατρού  περιγράφει τη στάση της 33χρονης όταν οι γιατροί προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη και να σώσουν το παιδί της.

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του και ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, και είπε: Πέθανε. Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί». (Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος)

Η κατηγορούμενη επιμένει από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ότι είναι αθώα, και αρνείται την κατηγορία.

«Θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”», δήλωσε η 33χρονη.

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τον θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα αναμένονται από το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών.

Ο 30χρονος πατέρας περιγράφει όσα συνέβησαν στους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών του. Το 2019, τη μέρα που πέθανε το 3,5 ετών κοριτσάκι του, περιγράφει τη μητέρα να ουρλιάζει και επαναλαμβάνει ότι δεν είχε δώσει την παραμικρή υποψία, η 33χρονη.

Δύο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2021 δέχθηκε άλλο ένα τηλεφώνημα αναγγελίας θανάτου, αυτή τη φορά για το 6μηνών βρέφος.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Γιώργος Γεραφέντης

Σχετική είδηση: Υπόθεση Πάτρας: Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες για τα άλλα δυο παιδιά – Προκαταρκτική για τη σπιτονοικοκυρά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος