Θ. Τζούμας στο Πρώτο: Η Σκιάθος πόνεσε από το βρετανικό «μπλόκο» – Η τουριστική κίνηση θύμιζε Μάϊο (audio)

«Η Σκιάθος “πόνεσε” με την οδηγία των Βρετανών, για την οποία δεν υπήρχε καμία δικαιολογία», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, αναφορικά με την απόφαση του Λονδίνου να ζητάει δεκαήμερη καραντίνα και αρνητικό μοριακό τεστ από τους Βρετανούς τουρίστες, κατά την επιστροφή τους από την Ελλάδα και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού  νότου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα, μέχρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δεν ήταν καλή η εικόνα της τουριστικής κίνησης. «Ήταν σαν να έχουμε Μάιο, διότι δεν έχουμε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και η διαφορά είναι αισθητή. Τον καιρό αυτό, μέχρι και τον Ιούλιο καταγράφεται το 60% με 70% της κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Σκιάθου, «η επιδημιολογική εικόνα της Σκιάθου είναι εξαιρετική, έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού. Υπάρχει οργάνωση και ασφάλεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με κινητή μονάδα Υγείας, με κάψουλα αρνητικής πίεσης στο Κέντρο Υγείας του νησιού, με μοριακό αναλυτή και μονάδα γιατρών στο αεροδρόμιο για το PLF. Πέρυσι αυτό λειτούργησε άψογα- ποτέ δεν επιβλήθηκαν τοπικά lockdown», υπογράμμισε.

 

«Το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θύμισε καλοκαίρι, κυρίως με τους Έλληνες επισκέπτες», σημείωσε ο ίδιος. Σε αυτό βοήθησε και η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Η γραμμή εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο πρώτο δρομολόγιο. Ένα ταχύπλοο οχηματαγωγό  θα συνδέει τη συμπρωτεύουσα με τον τουριστικό νησί των Σποράδων, σε 3 ώρες και 15 λεπτά. «Πέρυσι μας τίμησαν πάρα πολύ οι Έλληνες», σημείωσε.

«Ο απολογισμός θα είναι πολύ πιο δύσκολος, εάν και κυλήσουν καλά οι επόμενοι δυο μήνες», σημείωσε. Αναφορικά με τις κρατήσεις από άλλες χώρες εκτός Βρετανίας, ο κ. Τζούμας είπε ότι μέχρι στιγμής, η ζήτηση δεν αποτυπώνεται στις κρατήσεις. «Φοβάται ο κόσμος. Περιμένουμε να αλλάξει η εικόνα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος