Θ. Τσούχλος στο Πρώτο: Η ΟΛΜΕ θέλει συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Η στάση εργασίας ήταν δυνητική (audio)

«Αντί να επικεντρώνουμε το θέμα σε μια θέση περί σχολείων ελίτ, να συζητήσουμε γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε και δεν παρέστημεν στην δίκη. Η ΟΛΜΕ θέλει όλα τα σχολεία να έχουν άριστες υλικοτεχνικές υποδομές και αίθουσες 15 παιδιών. Όλα τα σχολεία θα έπρεπε να αναβαθμίζονται».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, αναφορικά με τη  στάση εργασίας της Ομοσπονδίας των καθηγητών, η οποία κηρύχθηκε παράνομη.

«Το υπουργείο δεν είχε βρει πόρους να πληρωθούν οι σημερινοί επιτηρητές και θα έπαιρναν ρεπό οι εκπαιδευτικοί, κάτι που δεν προβλέπεται στο δημόσιο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που επιτηρούν παίρνουν ένα επιμίσθιο. Ο νόμος δεν ορίζει πουθενά ότι όταν δεν τους παρέχεται επιμίσθιο, τους παρέχει ένα ρεπό, το οποίο θα ήταν μια άδεια του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου γιατί τώρα τα σχολεία κλείνουν», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, υποστήριξε ότι η στάση εργασίας ήταν δυνητική για όσους και όσες επιθυμούσαν να μην εμπλακούν σε αυτή την διαδικασία. «Οι διευθυντές δευτεροβάθμιας είχαν προνοήσει όσους είχαν δηλώσει να απεργήσουν δεν τους είχαν δηλώσει ως επιτηρητές και υπήρχε πληθώρα αναπληρωτών που θα τους κάλυπταν. Ήθελαν να καλύψουν τους συναδέλφους που ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία», πρόσθεσε.

«Σε σχέση με την σημερινή στάση εργασίας της ΟΛΜΕ, που κηρύχθηκε παράνομη, δεν ακούστηκαν οι θέσεις μας στο δικαστήριο γιατί οι δεν είχαμε ειδοποιηθεί. Θέλουμε να συναντηθούμε τον Πρωθυπουργό. Η κ. Κεραμέως το έκανε μείζον θέμα. Η Υπ. Παιδείας κίνησε νομικές διαδικασίες και δίκασε Σάββατο 12:30 το μεσημέρι χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Όφειλε να επικοινωνήσει», επισήμανε ο κ. Τσούχλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος