Θ. Ρουσόπουλος στο Πρώτο: Πρέπει να ερευνηθεί από την δικαιοσύνη το ντοκουμέντο Βγενόπουλου (audio)

«Έχει ενδιαφέρουσες πλευρές και καταγγελίες οι οποίες δεν πρέπει να μείνουν έτσι, πρέπει η δικαιοσύνη να παρέμβει. Μπορεί ο Βγενόπουλος να μην είναι στην ζωή πια αλλά είχε κάνει καταθέσεις στην δικαιοσύνη» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφορικά με το δημοσίευμα στο iefimerida που αποκαλύπτει ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία σχετική με τις καταγγελίες του το 2016.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «λέγεται μέσα στο κείμενο ότι εντός 5 ημερών ελήφθη η απόφαση και μπήκε στο αρχείο, διότι δικαστικός λειτουργός που ανέλαβε την ανάκριση έκανε κρίση εντός 5ημέρου ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά».

Όπως επεσήμανε, «η αναβίωση με το να δημοσιεύονται τόσο τρανταχτές καταγγελίες και μάλιστα να αναφέρεται ότι υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του μη ευρισκομένου πια εν ζωή επιχειρηματία δεν μπορεί σε μια πολιτεία δημοκρατική να μένουν αναπάντητα. Θα πρέπει να υπάρξει έρευνα να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Αφορά υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της δικαιοσύνης εν πρώτοις και της πολιτικής εν συνεχεία. Το επιπλέον νέο στοιχείο είναι ότι βλέπουμε αρκετά βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία της κατάθεσής του και ηχητικά ντοκουμέντα που εμπλέκουν πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα εν ζωή».

 

Όταν ο Πούτιν ξεκινάει κάτι το συνεχίζει

Όσο αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην ρωσο-ουκρανική κρίση, ο κ. Ρουσόπουλος, υπογράμμισε ο πρόεδρος Πούτιν, όταν ξεκινάει κάτι έχει αποδείξει ότι το συνεχίζει. Γνωρίζοντάς τον ο ίδιος, όντας παρών σε συναντήσεις σε Κρεμλίνο και Αθήνα επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, ο κ. Ρουσόπουλος περιέγραψε τον ρώσο πρόεδρο ως μια προσωπικότητα που έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 20 χρόνια στην πολιτική δράση. «Δεν μοιάζει με τους προκατόχους του, είναι μια προσωπικότητα που σε εντυπωσιάζει όταν τον γνωρίζεις. Βλέπεις την αυστηρότητα παρά το χαμηλό ύφος στην ομιλία του, βλέπεις την διάθεση και την επιμονή να επιτύχει κάτι και να το πάει ως τέλους. Δεν σημαίνει ότι πέτυχε ό,τι ήθελε, όμως εν προκειμένω βλέπεις ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο μάλλον μας βρήκε στην δύση να είμαστε ολίγον υπνωτισμένοι. Η ιστορία που ανέφερε έχει πολλά κενά και παραποιήσεις. Η γνώμη μου είναι ότι θα προχωρήσει και στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι να πιστοποιήσει τα λόγια του με έργα. Δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανεξαρτησία μιας περιοχής την οποία ο ίδιος αποφάσισε να κηρύξει ανεξάρτητη παρά μόνο εφόσον έχει εκεί στρατεύματα» εκτίμησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Από την πλευρά της δύσης, «όπως είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν εχθές η δύση θα απαντήσει με οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες δεν είναι ασήμαντες» επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, εξηγώντας πως μόνο ο αγωγός Nord Stream 2 θα απέφερε 44 δις δολάρια τον χρόνο στην Ρωσία, άρα είναι μια μεγάλη οικονομική αιμορραγία, την οποία προφανώς ο Πούτιν για να προχωράει σε αυτό έχει υπολογίσει ότι την αντέχει. Είναι κυρώσεις που έρχονται σε συνέχεια άλλων κυρώσεων του παρελθόντος, προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, «τις οποίες θα πληρώσει από την μία ο Πούτιν, αλλά από την άλλη λόγω του προβλήματος στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες, δυστυχώς θα κληθούμε να τις πληρώσουμε όλοι μας γιατί ένα μεγάλο μέρος της εξάρτησης για την ενέργεια της δύσης και ειδικά της Ευρώπης είναι από την Ρωσία. Βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο Ψυχρό Πόλεμο, ο οποίος θα είναι σίγουρα οικονομικός, δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο».

Σε σχέση με την Τουρκία και με αφορμή και το επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «είναι απαρέγκλιτη, σοβαρή σταθερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ότι προστατεύουμε τα σύνορά μας, θαλάσσια και χερσαία από οποιονδήποτε τα απειλεί, άλλωστε το μεγάλο πακέτο εξοπλισμών το ψηφίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, βλέποντας και γνωρίζοντας ότι εξ ανατολών υπάρχει διαρκώς μια επικίνδυνη κατάσταση, επιβουλή από τον Ερντογάν ή από όποιον ακολουθήσει μετά σε δικά μας εδάφη, βλέπουμε να αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος