Θ. Ψαλτοπούλου: Αφαίρεση της μάσκας αφού πέσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Σημαντική η χρήση self test στα γυμναστήρια (video)

«H χρήση self test στα γυμναστήρια θα μας επιτρέψει να προλάβουμε ορισμένες καταστάσεις και να είμαστε αρκετά ασφαλείς όταν πηγαίνουμε στα γυμναστήρια», δήλωσε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα της χρήσης μάσκας στα γυμναστήρια.

Αναφορικά με το πότε αναμένει να επιτραπεί η αφαίρεση της μάσκας η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη έως ότου υπάρξει αποκλιμάκωση της πανδημίας: «Στην Ελλάδα, θα μπορούμε να συζητάμε για αφαίρεση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αφού πέσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά και αφού γίνουμε πράσινη χώρα, κατά το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων).

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο είναι εύκολο να γυμνάζεται κάποιος με μάσκα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση σίγουρα δεν είναι κάτι τέλειο. «Και στους εξωτερικούς χώρους, πολλές φορές όταν γυμναζόμασταν, για ασφάλεια φορούσαμε τη μάσκα. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι δύσκολοι για τα γυμναστήρια, αλλά πρέπει να υπάρξει κάποια αρχή».

Ο ρόλος των self test

«Σκεφτείτε ότι αν κάνουν self test εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά, τότε αυτοί που προστατεύονται είναι αρκετοί. Αναλόγως την εταιρεία υπάρχει και διαφορετική αξιοπιστία στα τεστ. Και εμείς τα χρησιμοποιούμε ανάλογα με το τι έχουμε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή αν τύχει και έχουμε έρθει επαφή με κάποιον που και ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή με κάποιο που έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα μπαίνουμε σε διαδικασία να κάνουμε και ένα δεύτερο self test. Όλα αυτά αυξάνουν την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων που έχουμε», δήλωσε η κ. Ψαλτοπούλου σχολιάζοντας το θέμα της χρήσης και της αποτελεσματικότητα των τεστ για την ανίχνευση του Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος