Θ. Παφίλης στο Πρώτο: Το σύστημα λειτουργεί σαν το όστρακο που όταν μπει ξένο σώμα, κλείνει ερμητικά- Θα βρεθούν κάποιες Ιφιγένειες να θυσιαστούν (audio)

«Δεν αναμένουμε σοβαρά αποτελέσματα, αυτό που έχει συμβεί σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές είναι να κουκουλώνονται όλες οι υποθέσεις, γιατί το σύστημα λειτουργεί σαν το όστρακο που όταν μπει ξένο σώμα, κλείνει ερμητικά. Και στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να βρεθούν κάποιες Ιφιγένειες να θυσιαστούν» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά»  με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Υπάρχει μια φράση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που λέει και για τις παρακολουθήσεις στο κτήριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εμείς θέλουμε να είναι πιο σαφές» συνέχισε ο κ. Παφίλης, διαβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ «θα δώσει την μάχη και στην Επιτροπή». «Εμείς πάντα, εκτός αν παίζονται ακραία πολιτικά παιχνίδια, συμμετέχουμε και κάνουμε τεράστιες προσπάθειες» είπε χαρακτηριστικά.

«Φυσικά είναι σοβαρή η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη» τόνισε ο κ. Παφίλης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένα δεύτερο σοβαρότερο ζήτημα. «Εδώ υπάρχει μια τραγική ειρωνεία ότι ο νόμος που επιτρέπει αυτές τις παρακολουθήσεις έχει ψηφιστεί και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και την ΝΔ, όπως και όλο το θεσμικό πλαίσιο. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και που επιτρέπει, όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης να είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις. Είναι τερατώδες. Αν δει κάποιος πώς διαμορφώθηκε από την ΕΕ, οι οδηγίες και όλη αυτή η κλιμάκωση που πέρασε στις εθνικές νομοθεσίες και στην χώρα μας, θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα. Ούτε απόρρητο συνομιλιών, ούτε διασφάλιση, ούτε έλεγχος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι μπορούν να παρακολουθούν οι πάντες τα πάντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος