Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο: Η ΝΔ δεν θα ήθελε να δικαστεί ο κ. Καραμανλής γιατί είναι τοτέμ για αυτούς (audio)

Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή που αφορά την τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ από τη Δράμα.

«Η ΝΔ δεν θα ήθελε να δικαστεί ο κ. Καραμανλής γιατί είναι τοτέμ για αυτούς»

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος στο δημοσιογράφο «ήταν μια διαδικασία μαραθώνια. Ξεκίνησε το πρωί στις 9.30 και τελείωσε το βράδυ, περίπου στη 1. Νομίζω ότι η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση έδωσε ένα μήνυμα. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης θέλει πάση θυσία να βγει από το κάδρο του εγκλήματος των Τεμπών και να αφήσει στους Βουλευτές να πάρουν την ευθύνη. Το δεύτερο είναι ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες, τις ‘’συγκινητικές’’ του κ. Βορίδη, ότι δεν τεκμαίρονται ενδείξεις-διότι για ενδείξεις μιλάμε-ποινικής ευθύνης για πολιτικά πρόσωπα. Η αίσθηση που όλοι μας αποκομίσαμε από τη συζήτηση είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, πιστή σε αυτήν την τακτική που ακολουθεί από το 19 και μετά, μετά από κάθε μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, έρχεται η αντανάκλαση του προβλήματος που είναι η συγκάλυψη, είτε αυτό αφορά τις υποκλοπές είτε τώρα αφορά τα Τέμπη». Ερωτηθείς για τι ακριβώς είναι αυτό που θα κερδίσει η ΝΔ από αυτή την υπόθεση ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «φαντάζεστε τώρα να οδηγείται ο Υπουργός, ο κ. Καραμανλής στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Πιο συγκεκριμένα, για τη Νέα Δημοκρατία ο Καραμανλής είναι ένα τοτέμ, το όνομα Καραμανλή».

«Η στάση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει κάθε συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το πολιτικό απόσταγμα όλης αυτής της διαδικασίας»

Εν συνεχεία της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος επισήμανε στο Θάνο Σιαφάκα το εξής «θα σας πω το εξής, κοιτάξτε, το κάναμε μία φορά (αναφορικά με την προανακριτική επιτροπή), το κάναμε για την 7 17 και η Νέα Δημοκρατία εκτέθηκε. Αλλά το να παίζουμε με τους όρους, με τα κοινοβουλευτικά όπλα, ενώ η Νέα Δημοκρατία ήδη έχει εκτεθεί, δεν έχει κανένα νόημα. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει κάθε συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το πολιτικό απόσταγμα όλης αυτής της διαδικασίας (…). Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ευθαρσώς δια στόματος κ. Βορίδη, μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο πριν από τις διαδικασίες, ότι εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε, να συναινέσουμε στη δημιουργία προανακριτικής επιτροπής, δεν βλέπουμε ότι υπάρχουν ενδείξεις, αποχρώσεις για τα πολιτικά πρόσωπα. Νομίζω ότι είναι άσφαιρα πυρά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος