Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: H επενδυτική βαθμίδα δεν αργεί – Όχι σε υποσχεσιολογία που ναρκοθετεί την επόμενη μέρα (audio)

Την εκτίμηση ότι η επενδυτική βαθμίδα δεν θα αργήσει και θα είναι ένα πολύ καλό νέο για τη χώρα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Είναι δεδομένο ότι οι διεθνείς οίκοι ξέρουν τι έχουν μπροστά τους. Εκείνοι αποτιμούν θετικά την οικονομική πορεία της χώρας και λένε ότι για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των εκλογών, που έχουν μπροστά και την απλή αναλογική, θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορέσει στον ίδιο δρόμο να βαδίσει. Επομένως και αυτό θα αξιολογηθεί μετά. Θεωρώ όμως και από την εμπειρία που έχω ότι με συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, ότι είναι μεγάλος ο βαθμός αξιοπιστίας που έχει κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση και αυτό αποτυπώνεται. Όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποχωρήσουμε σε παλιές πρακτικές και λογικές του παρελθόντος και υποσχεσιολογία που μπορεί ναρκοθετήσει την επόμενη μέρα», είπε ο κ. Κοντογεώργης.

Για ακρίβεια

Αναφερόμενος στη «μάστιγα» της ακρίβειας που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι αφενός να διατηρηθεί σταθερό το δημοσιονομικό σκέλος, δηλαδή να μην εκτροχιαστεί η χώρα και ταυτόχρονα να ενισχυθεί απευθείας το εισόδημα με διάφορα εργαλεία. Tέτοια εργαλεία, σύμφωνα με το κ. Κοντογεώργη είναι το καλάθι του νοικοκυριού που έχει οδηγήσει τα περισσότερα προϊόντα σε συγκράτηση τιμών, το market pass, το οποίο ενισχύει εμμέσως και το εισόδημα των πολιτών και η αύξηση του κατώτατου μισθού. «Όσον αφορά το θέμα των άμεσων και των έμμεσων φόρων, επειδή έχουμε ένα προσωρινό εξωγενές πρόβλημα τον πληθωρισμό, δεν μπορούμε να πάμε σε μόνιμα μέτρα μείωσης γιατί θα αποδυνάμωναν τον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος