Θ. Κοντογεώργης στο Πρώτο: Δεν υπάρχει θέμα Σαμαρά στην κυβέρνηση, ούτε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας (audio)

«Oι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστές και σεβαστές. Η κυβέρνηση έφερε μια νομοθετική πρωτοβουλία που έχει βέβαια στον πυρήνα της την ισότητα στο γάμο και στην υιοθεσία. Η δική μας επιδίωξη είναι-και για αυτό ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το δημόσιο διάλογο-οι πολίτες να ενημερωθούν για την πραγματικότητα η οποία υπάρχει γύρω από το θέμα αυτό και πώς καλούμαστε να διαχειριστούμε και βέβαια να υπερψηφιστεί κατά το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στην εθνική αντιπροσωπεία» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», o Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αναφερόμενος στο κ. Σαμαρά και τις απόψεις του πάνω στο νομοσχέδιο που αφορά το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν υπάρχει θέμα Σαμαρά στην κυβέρνηση»

«Η Νέα Δημοκρατία, φιλοξενεί πολλές και διαφορετικές απόψεις. Νομίζω βγαίνουμε πιο ισχυροί μέσα από αυτές τις διαδικασίες και μένει νομίζω και μια ηπιότητα και στον δημόσιο διάλογο αλλά και στον εσωτερικό διάλογο που πρέπει να υπάρχει για θέματα που απασχολούν την κοινωνία (…). Όσον αφορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον κ. Μαρινάκη, απάντησε σε ένα ερώτημα το οποίο τέθηκε και σε σχέση με τη στάση και όσα δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αλλά βέβαια και με την ουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. Επομένως, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα, όπως δεν υπάρχει και με οποιονδήποτε βουλευτή ή άλλο στέλεχος της παράταξης που μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη για το ζήτημα αυτό. Εμείς εξηγούμε και εξηγεί ο πρωθυπουργός και τα στελέχη τους λόγους για τους οποίους προχωρούμε σε αυτή την παρέμβαση και από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχει και αντίθετη άποψη, υπάρχουν επιφυλάξεις, αλλά νομίζω συν το χρόνο και όσο προχωράμε, νομίζω συνειδητοποιούν όλοι περισσότερο την πραγματικότητα την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε και σε σχέση με τη προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών νομίζω ότι υπάρχει μια καλή εξέλιξη και μια μεγαλύτερη συν-αποδοχή, στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε αυτή την πρωτοβουλία» σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης στη πορεία της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο.

«Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας»

«Η αποχή όπως έχουμε πει, είναι μια κοινοβουλευτική οδός που δίδεται σε περιπτώσεις όπου κάποιοι μπορεί να έχουν ισχυρές αντιρρήσεις σε σχέση με τη νομοθετική πρωτοβουλία. Οι υπουργοί, αυτό το οποίο έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και νομίζω ότι είναι το λογικό από τη στιγμή που συζητούνται κάποια πράγματα και συν-αποφασίζονται στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, έχουν μια αυξημένη υποχρέωση στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών. Λέω όμως και πάλι, ότι αυτή τη στιγμή έχει σημασία να προχωρήσουμε το διάλογο για τη μεγάλη εικόνα, γιατί αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία που έχουμε φέρει μπροστά είναι λογικό να υπάρχουν αντίθετες απαντήσεις. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτές οι αντίθετες απόψεις, για αυτό και δεν υπάρχει το θέμα της κομματικής πειθαρχίας. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο» σημείωσε εν συνεχεία, ερωτηθείς αν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους Βουλευτές.

«Είναι για εμάς μείζον προτεραιότητα η διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη-Δεν πρέπει να υπονομεύουμε αυτή τη προοπτική»

«Η ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας της χώρας, είναι μια κατάκτηση του ελληνικού λαού και αυτήν πρέπει να την περιφρουρήσουμε για αυτό και οι προσπάθειες που γίνονται και στο δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά κυρίως στη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη είναι για μας μείζον προτεραιότητα, για το λόγο ότι αυτή μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερες επενδύσεις, καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν πρέπει λοιπόν, να υπονομεύσουμε αυτή την προοπτική. Προφανώς υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν και στρεβλώσεις-λόγω διεθνών γεγονότων-που ακουμπούν την τσέπη των πολιτών, όπως είναι η ακρίβεια αλλά και στο μέτωπο αυτό, πέραν της σταθερής, η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη σε κατευθύνσεις της ενίσχυσης του εισοδήματος και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Προσπαθούμε κάθε μέρα με παρεμβάσεις διορθωτικές. Όσον αφορά, τα πρόστιμα προκύπτουν όπως ξέρετε με μια συγκεκριμένη διαδικασία. Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσαν κάποια μέτρα που αφορούν και το βρεφικό γάλα, τα οποία θα ψηφιστούν. Και βέβαια περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθούν και στην αγορά, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την αισχροκέρδεια, είτε έχουν να κάνουν με τις παραπλανητικές εκπτώσεις ή άλλα (…). Σε όποια παρέμβαση λοιπόν, έχουμε κάνει, είτε στην παρέμβαση που ανακοινώθηκε που είχε να κάνει με τις εκπτώσεις κυρίως στα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στο βρεφικό γάλα, προφανώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν και θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, γιατί έτσι θεωρούμε ότι εξασφαλίζεται και το συμφέρον των καταναλωτών, αλλά βέβαια και λειτουργεί καλύτερα η αγορά» είπε στο τέλος ο κ. Κοντογεώργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος