Θ. Κοντογεώργης στην ΕΡΤ για το ν/σ ομόφυλων ζευγαριών: Ολοκληρώνεται ένα βήμα θεσμικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού

«Σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται στην εθνική αντιπροσωπεία ένα βήμα θεσμικού και κοινωνικού εκσυγχρονισμού. Ένα βήμα το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και φαίνεται ότι θα τύχει και μιας ευρύτερης αποδοχής και από άλλες πτέρυγες της Βουλής. Και αυτό είναι θετικό, ένα βήμα προς μια ανοικτή, συμπεριληπτική κοινωνία. Και έρχεται ουσιαστικά η πολιτεία, η κυβέρνηση και η Βουλή να συγχρονίσει το οικογενειακό μας δίκαιο, δίνοντας ισότητα στο γάμο και ρυθμίζοντας τις σχέσεις των παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια με τις σύγχρονες αντιλήψεις» τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογεώργης, στην εκπομπή «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για τις αρνήσεις από τη ΝΔ είπε « καταρχήν να δούμε αύριο την ψηφοφορία επειδή ήμουν στη Βουλή αρκετές ώρες σήμερα οι αποχρώσεις θα έλεγα και οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν ήταν με έναν τρόπο θα έλεγα αιτιολογημένο ως προς αυτούς που είχαν μια διαφορετική αντίληψη. Νομίζω η συζήτηση, πέραν από κάποιες ακρότητες που μπορεί να ακούστηκαν στη Βουλή, η συζήτηση ήταν ήπια και με επιχειρήματα, όπως ήταν αντίστοιχα και στο εσωτερικό και της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Επομένως, νομίζω ότι ενδυναμωμένοι βγαίνουμε από αυτή τη διαδικασία[…] καταρχήν βγαίνουμε ενδυναμωμένοι μέσα από την αξία του διαλόγου και από τη συζήτηση που γίνεται. Γιατί, πολλές από τις πτυχές του θέματος, που νομίζω πολλοί εξ ημών δεν γνώριζαν, αναδείχθηκαν. Επομένως και η κοινωνία ευρύτερα νομίζω ότι είναι πιο ενημερωμένη για το ζήτημα αυτό. Από εκεί και πέρα βλέπετε ότι είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες. Επομένως, νομίζω ότι δεν μπορούν να βγαίνουν έτσι αβίαστα κάτι τέτοια συμπεράσματα».

«Είναι ένα θέμα στο οποίο προφανώς υπάρχουν και διαφορετικές αντιλήψεις. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή έθεσε το πλαίσιο στο οποίο πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να κινηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ενώ ερωτηθείς αν δυσκολεύει την κυβερνητική πλειοψηφία η ονομαστική ψηφοφορία ανέφερε ότι « όχι, καθόλου και ίσα ίσα νομίζω ότι και αρκετοί την επιζητούν γιατί θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους. Και αυτή είναι και η δύναμη της δημοκρατίας και η δύναμη μιας παράταξης που θα σας έλεγα αντανακλάται, συγχρονίζεται και με τις αντιλήψεις της κοινωνίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος