Θ. Φωτίου στο Πρώτο: Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθηγητών σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει ξαναγίνει- (audio)

«Για πρώτη φορά αυτή η ντροπιαστική ενέργεια, μεταφέρει εντός του πανεπιστημιακού χώρου με μαφιόζικο τρόπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθηγητών. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Και μάλιστα αυτό που έχει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι ότι ο ένας από τους δύο καθηγητές που έχουν την διένεξη, φαίνεται ότι ήταν και σύμβουλος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι πρότινος. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί 40 χρόνια τώρα που η δεξιά κατηγορεί για τόπους ανομίας τα πανεπιστήμια» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Θα πρέπει η κυβέρνηση, προσέθεσε η κ. Φωτίου «να κάτσει να σκεφτεί πώς άνθρωποι που είχε βάλει ως συμβούλους στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη εμπλέκονται σε μαφιόζικες υποθέσεις. Και έχω αρχίσει και σκέφτομαι, τι είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει έρθει για να μας προστατεύσει από την ανομία μέσα στα πανεπιστήμια, με τον πρωτοφανή θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας». Επισημαίνοντας ότι αστυνομικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν πουθενά, υπογράμμισε πως «όλο το δίκαιο σήμερα προέβλεπε για τα πανεπιστήμια πώς προστατεύονται και έχουν όλους τους τρόπους και εμείς τους υποστηρίξαμε, να υπάρχουν μέσα στα πανεπιστήμια τρόποι ελέγχου σε περιπτώσεις παραβατικότητας».

«Πάντα ήμασταν κατά των τραμπουκισμών στα ελληνικά πανεπιστήμια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό, αλλά να βγάλουμε στο σφυρί τα ελληνικά πανεπιστήμια, να τα θεωρούμε τόπους ανομίας για να τα ξεπουλήσουμε και στο τέλος να εισάγουμε την ιδιωτική εκπαίδευση στην τριτοβάθμια, σε αυτό είμαστε εναντίον» συμπλήρωσε.

Στο πεδίο της πανδημίας, η κ. Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί ανοσία της αγέλης χωρίς να τολμάει το πει, όπως είπε. Εξήγησε ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, τα σχολεία έκλεισαν νωρίτερα για τις γιορτές, γιατί έχουν προηγηθεί χρονικά σε σχέση με την εξάπλωση της Όμικρον. Αντίστοιχα, θα έπρεπε στην χώρα μας να έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων, περιμένοντας την κορύφωση του κύματος και να τα ανοίξει στην συνέχεια με ευρωπαϊκούς όρους, χαμηλώνοντας τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε έως 3 το περισσότερο για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

«Τηλεεκπαίδευση δεν πρόκειται να κάνει, γιατί η σύμβαση με την cisco έχει καταπέσει και δεν έχει άλλο σύστημα. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που λέει και ανοησίες μικρού παιδιού, ότι ευτυχώς που άνοιξε τα σχολεία και έκανε την ιχνηλάτηση και βρήκε τα 25.000 παιδιά» είπε ακόμη η κ. Φωτίου.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι πέφτει σε αντιφάσεις. «Ο κ. Πέτσας λέει ότι θα δώσουμε παράταση για να μην εφαρμόσουμε το 100άρικο στους άνω των 60. Εμείς είπαμε ότι τιμωρητικές δράσεις δεν ωφελούν στον εμβολιασμό γι’ αυτό εμείς καταψηφίσαμε μέτρα ενώ συμφωνούμε σε ειδικές ομάδες, παραδείγματος χάρη, εμείς προφανώς συμφωνούσαμε και το είχαμε δηλώσει να υπάρξει υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, όχι όμως να προσπαθείς να εξοντώσεις τον άλλο, να μην έχει ούτε ένα ευρώ να ζήσει». Για το ζήτημα του πλαφόν στα pcr test, είπε χαρακτηριστικά «έχουμε τον ανεκδιήγητο κύριο Γεωργιάδη που μετά από 2 χρόνια μας εξασφάλισε στα 47€ το μοριακό τεστ, την ίδια ώρα που ιδιώτες και δήμαρχοι παίρνουν πρωτοβουλίες και εξασφαλίζουν τιμές στα 27€ και μας είχαν 2 χρόνια να πληρώνουμε 60 και 80 ευρώ, αυτά είναι ανεπίτρεπτα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος