Θ. Δρίτσας στο Πρώτο: Δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών (audio)

«Η κυβέρνηση έχει αποστεί από μια δρομολογημένη διαδικασία λελογισμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει σοβαρού σχεδιασμού. Δεν γίνεται πριν λίγους μήνες να εξαγγέλλονται 18 ραφάλ και τώρα να προστίθενται άλλα τόσα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πρόβλεψη. Είναι λάθος στον βαθμό που δεν υπόκειται σε έναν πραγματικό σχεδιασμό», σχολίασε σχετικά με την Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο τομεάρχης Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Εδώ έχουμε Ελλάς –Γαλλία συμμαχία, αλλά στην πραγματικότητα το κέντρο της συμμαχίας αυτής είναι νέοι εξοπλισμοί. Από την περίοδο διακυβέρνησής μας, έχουμε τοποθετηθεί, ότι χρειάζεται ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων αμυντικών  συστημάτων της χώρας μας και με προτεραιότητα τις φρεγάτες εκείνες που μπορούν να έχουν δυνατότητα επιχειρησιακή όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Μεσόγειο τηρουμένων όλων των προβλέψεων για δημοσιονομικό έλεγχο, γιατί δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών. Όλα μπορεί να τα θέλουμε, αλλά δεν μπορεί καμία χώρα, ακόμα και χώρες όπως οι Η.Π.Α., Γερμανία Γαλλία, να μην συνυπολογίζει όλες τις ανάγκες οικονομικές, κοινωνικές».

Υπάρχει και η διπλωματία των εξοπλισμών, συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας πως αν δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό η χώρα μας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων που να έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι και να είναι σταθερός δεν μπορεί να λυθούν με σοβαρό και επαρκή τρόπο αυτά τα κρίσιμα ζητήματα. «Αυτό το σχέδιο το υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το εγκατέλειψε».

«Εμείς δρομολογήσαμε την αναβάθμιση των F16 και η κυβέρνηση με μεγάλη καθυστέρηση την συνέχισε. Και είμαστε αυτή την στιγμή υποτίθεται σε ένα δρομολογημένο πρόγραμμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί δίνει μεγάλη επιχειρησιακή ισχύ στην ελληνική αεροπορία», είπε ο τομεάρχης Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος