Τετράποδοι αστυνομικοί εν δράσει

Στο αεροδρόμιο Χανίων στην Κρήτη, δυο τετράποδες αστυφύλακες εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να εντοπίσουν παράνομες ουσίες, υλικά ή χρήματα. Πρόκειται για τις δυο θηλυκές σκυλίτσες Βάντα και Βλάντα.

Ο Μανώλης Σταματουλάκης αστυνομικός- εκπαιδευτής της δίχρονης Βάντα σημειώνει ότι το σκυλί είναι μέλος της οικογένειας. Πρόκειται για μια σχέση ισόβια. Αν και ο χρόνος εργασίας τους λήγει έπειτα από μια 11ετία στην υπηρεσία, τα σκυλιά παραμένουν με τον συνοδό τους μέχρι τέλους. Κανείς δεν μπορεί να τα αποχωριστεί και δεν τα επιστρέφει, όπως θα μπορούσε. Το δέσιμο είναι μοναδικό και είναι καλύτερα από τον καλύτερο φίλο αναφέρουν οι συνοδοί τους.

Η τρίχρονη Βλάντα  είναι ένας ακόμη τελωνιακός υπάλληλος, που ανιχνεύει ναρκωτικά, αλλά και παρανόμως διακινούμενα χρήματα. Ο εκπαιδευτής Ηλίας Παπαδάκης ο νεότερος χειριστής στην τελωνιακή υπηρεσία δίωξης εξηγεί ότι οι τετράποδοι γερμανικοί ποιμενικοί εντοπίζουν μυρωδιές που αδυνατούν να εντοπίσουν οι άνθρωποι. Οι σκύλοι χάρη στις οσφρητικές ικανότητες που διαθέτουν διακρίνουν τις παραπλανητικές οσμές, και εντοπίζουν τον “στόχο” όσο καλά και αν  είναι κρυμμένος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος