Τένις: Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 4o γύρο του Ρολάν Γκαρός

Ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε νίκησε με 7-5 3-6 6-3 6-4 το νούμερο τέσσερα στον κόσμο και περσινό φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν Στέφανο Τσιτσιπά τη Δευτέρα και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Είναι η μεγαλύτερη νίκη του Ρούνε σε Grand Slam μέχρι σήμερα.

Ο Δανός, ο οποίος έχει ανεβεί περισσότερες από 350 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τους τελευταίους 15 μήνες, θα συναντήσει τον εξίσου 19χρονο Κάρλος Αλκαράθ στην οκτάδα, την πρώτη φορά που δύο έφηβοι φτάνουν σε αυτή τη φάση σε Grand Slam από το 1994.

«Έχω ένα απίστευτο συναίσθημα. Ήμουν τόσο νευρικός στο τέλος», δήλωσε χαρούμενος ο Ρούνε, που παίζει στο πρώτο του Γαλλικό Όπεν. «Ήμουν πολύ νευρικός. Είπα στον εαυτό μου να συνεχίσω να παίζω απλά σύμφωνα με το σχέδιό μου. Θέλω να πω, είναι τόσο σπουδαίο να είμαι ακόμα εδώ».

«Μου άρεσε πολύ που έπαιζα τα drop shots, δούλεψε αρκετά καλά, οπότε είμαι χαρούμενος», πρόσθεσε.

Ο τέταρτος στο ταμπλό Τσιτσιπάς, ο οποίος κυνηγά το πρώτο Grand Slam στην ιστορία του, ξεκίνησε καλά και έσπασε το game του Δανού για να προηγηθεί με 3-1, όταν ένα drop shot του Ρουν δεν ήταν αρκετά κοντό και ο Έλληνας εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο winner.

Ο Ρούνε, ωστόσο, έσπασε δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, κλείνοντας το σετ με ένα αμφισβητούμενο line call που δόθηκε υπέρ του.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε την ψυχραιμία του και έσωσε τρία συνεχόμενα break points στο πρώτο κιόλας game του δεύτερου σετ, επιστρέφοντας δυναμικά για να το κερδίσει.

Ολιγώρησε όμως στα μέσα του τρίτου, όταν δύο διπλά λάθη και δύο αβίαστα λάθη έδωσαν στον Ρούνε ένα σημαντικό break και ο έφηβος προηγήθηκε με 2-1 σετ.

Ο Δανός κατάφερε να βγάλει τον Τσιτσιπά από τη ζώνη άνεσής του στη βασική γραμμή, στέλνοντας τον αντίπαλό του στο φιλέ με drop shots και ανοίγοντας το γήπεδο με διαγώνιες μπαλιές.

Τένις: Ο 19χρονος Χόλγκερ Ρούνε απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 4o γύρο του Ρολάν Γκαρός
Greece’s Stefanos Tsitsipas plays a shot against Denmark’s Holger Rune during their fourth round match at the French Open tennis tournament in Roland Garros stadium in Paris, France, Monday, May 30, 2022. (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Ο Ρούνε είχε τρία break points στην αρχή του τέταρτου, τα οποία ο Έλληνας έσωσε. Τα κατάφερε ωστόσο στα δύο επόμενα service game του Τσιτσιπά, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-2 με ένα δυνατό backhand στην ευθεία.

Στο τέλος έδειξε κάποια νεύρα, καθώς ο Τσιτσιπάς πάλεψε για το 5-4 και είχε και break points, αλλά εξασφάλισε τη μεγάλη του νίκη στο πρώτο του match point, μόλις το ματς συμπλήρωσε τις τρεις ώρες.

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος