Τελλόγλειο: Εγκαίνια της έκθεσης “Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης η γλώσσα των συμβόλων” από την ΠτΔ

Array

Μία σπουδαία έκθεση που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, εγκαινίασε η ΠτΔ, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων», η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα της ΠτΔ και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Για μία έκθεση που γεφυρώνει, μέσα στον ίδιο ιστορικό χρόνο, τη Δύση με την Ανατολή, την Ελλάδα της αρχαιότητας με την Ευρώπη των ναπολεόντειων χρόνων, τη γαλλική επανάσταση με την ελληνική, εκφράζοντας, με τη γλώσσα των συμβόλων, το διαρκές αίτημα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, έκανε λόγο η κ. Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ο διεθνής χαρακτήρας της έκθεσης προσδίδει στην πρωτοβουλία αυτή του Τελλόγλειου Ιδρύματος την ακτινοβολία μείζονος πολιτιστικού γεγονότος, καθώς, για πρώτη φορά, πολλά μουσεία από τέσσερις διαφορετικές χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα, όπως και εκπαιδευτικά ιδρύματα και συλλέκτες, συνεργάστηκαν στενά για να αναδείξουν από κοινού τον ρόλο των συμβόλων στην πολιτική, την τέχνη και την ιστορία».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος