Σε λαϊκό προσκύνημα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών εκτίθεται από το πρωί η σορός του Μίμη Πλέσσα ενώ στις 3.00 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη που «έφυγε» στις 5 Οκτωβρίου πλήρης ημερών λίγο πριν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής.
Από τις 10 το πρωί σήμερα φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι που αγάπησαν τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, έχουν την ευκαιρία να του πουν το τελευταίο αντίο, καθώς η σορός του θα βρίσκεται στο κοιμητήριο, όπως γνωστοποίησε μέσα από ανάρτησή της η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.
Από νωρίς το πρωί στον χώρο βρίσκονται κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να συντονίζουν τα αυτοκίνητα που θα έρχονται, αλλά και να παρέμβουν εάν χρειαστεί ανάγκη.
O Μίμης (Δημήτριος) Πλέσσας, συνθέτης, μουσικός και βιρτουόζος πιανίστας, είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε τρεις ημέρες θα συμπλήρωνε 100 χρόνια ζωής.
Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Μέμος
Σχετικές ειδήσεις:
- Συγκίνηση για την απώλεια του Μίμη Πλέσσα – Οι μελωδίες που άφησαν εποχή στον κινηματογράφο και το θέατρο
- Βίντεο – Μίμης Πλέσσας: Λίγο πριν από το αφιέρωμα του καλοκαιριού στο Ηρώδειο για τον έναν αιώνα της ζωής του
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος