TEDxAthens 2022: Eπιστρέφει στις 28 Μαΐου για το «Σπουδαίο Άγνωστο» με είκοσι ομιλητές (video)

O Δημήτρης Kαλαβρός – Γουσίου, ιδρυτής του TEDxAthens μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» για τη φετινή οργάνωση που επιστρέφει μετά από τρία χρόνια πανδημίας και εξερευνά το «σπουδαίο άγνωστο» μέσω των τεχνών και της συμμετοχής.

«Το θέμα έχει πάντα μια αφαιρετικότητα γιατί έχει και μια πολυδιάστατη θεματική διοργάνωση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιδρυτής της διοργάνωσης που συγκεντρώνει ομιλητές διεθνούς κύρους από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το TEDxAthens γιορτάζοντας τα 11α γενέθλιά του, τιμά την τέχνη της φωτογραφίας με μια έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στον 4ο όροφο του ΚΠΙΣΝ, και θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του κύριου event.

Έντεκα φωτογράφοι, με μοναδικές προσεγγίσεις και αισθητική θα εξερευνήσουν το «Σπουδαίο Άγνωστο», μέσω έντεκα θεματικών ενοτήτων, και θα το αποτυπώσουν με έντεκα εντυπωσιακές εικόνες. Η έκθεση “Visualizing the Unknown” στόχο έχει να προκαλέσει τη φαντασία των επισκεπτών και να αμφισβητήσει ακόμη και την ανθρώπινη αντίληψη. Μήπως το Σπουδαίο Άγνωστο αποκτήσει νέες μορφές μέσω της φωτογραφίας, που ποτέ πριν δεν είχε φανταστεί κανείς;

Η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία, που επιβιώνει ως σήμερα, τραβήχτηκε το 1826, από τον Nicéphore Niépce και αποτύπωνε τη θέα από ένα παράθυρο. Σήμερα, 196 χρόνια μετά, κάθε λεπτό που περνάει πάνω από 46.000 φωτογραφίες δημοσιεύονται στο Instagram, καθιστώντας τη φωτογραφία απαραίτητο εργαλείο για την αφήγηση και την αποτύπωση του πιο απλού αλλά και του πιο σύνθετου στοιχείου. Στο TEDxAthens, αφουγκραζόμενοι αυτή την ανάγκη, θα μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία, την οποία θα απαθανατίσεις σε ένα εντυπωσιακό photo booth- που θα βρίσκεται στον 1ο όροφο της Λυρικής Σκηνής του ΚΠΙΣΝ.

Σε συνεργασία με το Blackdog Tattoo Collective, το Tattoo Point του TEDxAthens, θα βρίσκεται στον 5ο όροφο του ΚΠΙΣΝ και, θα δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία υπέροχων tattoos, είτε προσωρινών είτε μονίμων.

Σπουδαίοι ομιλητές

Είκοσι ομιλητές έρχονται για να δώσουν το δικό τους φως στο Σπουδαίο Άγνωστο και να ανακαλύψουν νέα ταξίδια προς τη γνώση. Στην 11η διοργάνωση του TEDxAthens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μαθαίνεις για την οπτική του φύλου στον σχεδιασμό χώρων από την Εύα Γρηγοριάδου, συνιδρύτρια της Urbana, ενώ η Erika Lust σε βάζει στον κόσμο του porn literacy και σου εξηγεί πόσο σημαντική είναι η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Στη σκηνή βρίσκεται ο ιδρυτής του Wisdom 2.0, Soren Gordhamer αλλά και ο βραβευμένος, με δυο Pulitzer, Jake Bernstein στου οποίου το βιβλίο βασίζεται η ταινία The Laundromat για το σκάνδαλο των Panama Papers.

Ο Christian Sarkar αναλύει τη σοφία της κοινότητας και την καλλιέργεια των κοινοτήτων και την οικοδόμηση της τοπικής ευημερίας. Ο Βρετανός θρύλος του οικονομικού ρεπορτάζ Hugo Dixon, ανεβαίνει στη σκηνή με άλλο ρόλο ενώ σειρά παίρνει ο Amit Katwala, του οποίου το νέο του βιβλίο “Tremors in The Blood” περιμένεις πώς και πώς, καθώς παρουσιάζει αληθινές ιστορίες εγκλήματος σε συνάρτηση με την γέννηση του ανιχνευτή ψεύδους, εκμεταλλευόμενος τις σπουδές του στην Πειραματική Ψυχολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tedxathens.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος