Τατιάνα Μπλάτνικ: Πρέσβειρα του Dual Career Program στην επιτροπή αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Σύνοψη
  • Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 190 αθλήτριες και αθλητές, μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Μιλάνο Κορτίνα 2026», από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα
  • Το Πρόγραμμα διπλής σταδιοδρομίας, ένα έργο της επιτροπής αθλητών με Πρόεδρο την κα Βούλα Κοζομπόλη ΟLY και μέλη εκλεκτούς αθλητές Olympians, έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις της μετάβασης από την αθλητική καριέρα στην επαγγελματική, με πρακτικές εφαρμογές και σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε αθλητή

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα της Διπλής Σταδιοδρομίας (Dual Career Program) από την επιτροπή αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τη ανακοίνωση της συνεργασίας με την Τατιάνα Μπλάτνικ, η ιδρύτρια της Breathe Hellas, ως Πρέσβειρα του προγράμματος.

Η Breathe Hellas, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία αφιερωμένη στην ψυχική υγεία με έμφαση στην Ελλάδα, ασχολείται με την ευαισθητοποίηση στην ψυχική υγεία, την ανθεκτικότητα και την δημιουργία πρωτοποριακών προγραμμάτων mental fitness.

Η Breathe θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών από την επιτροπή αθλητών στην κοινότητα των αθλητών.

Το Πρόγραμμα διπλής σταδιοδρομίας, ένα έργο της επιτροπής αθλητών με Πρόεδρο την κα Βούλα Κοζομπόλη ΟLY και μέλη εκλεκτούς αθλητές Olympians, έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις της μετάβασης από την αθλητική καριέρα στην επαγγελματική, με πρακτικές εφαρμογές και σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε αθλητή.

Μέχρι στιγμής, στο πρωτοποριακό πρόγραμμα που δημιούργησε η εργασιακή ψυχολόγος και project manager των προγραμμάτων Dual Career της Eλληνικής Oλυμπιακής Eπιτροπής, κα Χριστίνα Νικολοπούλου, σε συνεργασία με τον βραβευμένο στη Μεγάλη Βρετανία εργασιακό ψυχολόγο Dr Stephen Benton, έχουν δηλώσει συμμετοχή 190 αθλήτριες και αθλητές, μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Μιλάνο Κορτίνα 2026», από όλα τα ολυμπιακά αθλήματα.

Tο επόμενο βήμα είναι η καταγραφή των αναγκών του αθλητή στην περίοδο της μετάβασής του αναφορικά με τις σπουδές ή/και την επαγγελματική αποκατάσταση του, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο ανάπτυξης και εκπλήρωσης των στόχων αυτών σε συνεργασία με την αγορά εργασίας και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ανέφερε: «Είμαι πολύ υπερήφανη που υποστηρίζω αυτή την καινοτόμο πρωτοβουλία της επιτροπής αθλητών, η οποία αποδεικνύει ότι οι αθλητές αποτελούν πρότυπα όχι μόνο για τα σωματικά τους επιτεύγματα. Είναι επίσης πρότυπα ψυχικού σθένους, δημιουργώντας ομάδες, κοινότητες ανθρώπων και υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το θεμέλιο της δουλειάς μας στη Breathe Hellas και είμαστε έτοιμοι να μάθουμε μαζί και να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι».

Σχετικά με την Breathe Hellas

Η Breathe Hellas ιδρύθηκε το 2020 από την Τατιάνα Μπλάτνικ με σκοπό να βοηθήσει να ξεπεραστεί το κοινωνικό στίγμα που περιβάλλει την ψυχική υγεία. H Breathe στοχεύει στην ενημέρωση και την κατανόηση της ψυχικής υγείας, δημιουργώντας εργαλεία αυτοφροντίδας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, από όλους. Επίσης, απλοποιεί την πρόσβαση σε επαγγελματική περίθαλψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος