Τάκης Θεοδωρικάκος στο Πρώτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των αποδήμων – Γιάννης Αμανατίδης: Ουδέν αναληθέστερο (audio)

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται την ψήφο των αποδήμων. Η θέση αυτή είναι προσβλητική για τους Έλληνες του εξωτερικού. Μήπως είναι πολίτες β΄κατηγορίας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Όπως είπε, ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ δεν ήταν η « ιδεώδης λύση», αλλά σημείωσε ότι ήταν «πολύ καλύτερη από το να λέγαμε στους Έλληνες του εξωτερικού ότι δεν θα μπορούν να ψηφίζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ήταν «απίστευτη προχειρότητα, δημαγωγία και λαϊκισμός», το θέμα που προέκυψε με τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτους» τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση ώστε να πετύχει την υπερψήφιση με τις απαιτούμενες 200 ψήφους, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την πρόταση της κυβέρνησης να αρθούν άμεσα οι εν λόγω περιορισμοί.

«Δεν φοβόμαστε τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ο νόμος του 2019 έδωσε το δικαίωμα, ήταν ένα συμβιβασμός ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής», αντέτεινε από την πλευρά του, ο Γιάννης Αμανατίδης.

Διερωτήθηκε, εάν ο κ. Θεοδωρικάκος υπερασπίστηκε το νόμο του, υποστηρίζοντας ότι ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «τα τίναξε όλα στον αέρα», τορπιλίζοντας την α διακομματική συναίνεση που ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου του 2019. «Ενέσπειρε τα ζιζάνια του μικροκομματισμού και του μικροπολιτικού», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «θέλει να παίξει επικοινωνιακά, προκειμένου να δικαιολογήσει το συμβιβασμό και τις υποχωρήσεις που έκανε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος