Ταϊλάνδη: Οι αρχές αφαιρούν την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών

Η Επιτροπή Ναρκωτικών της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο στα αγροτικά νοικοκυριά να καλλιεργήσουν νόμιμα το φυτό.

Η Ταϊλάνδη θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ιατρική χρήση και έρευνα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι θα επιτρέπεται μετά από αναφορά στις τοπικές αρχές, αλλά η κάνναβη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς χωρίς πρόσθετες άδειες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, αναφέρει το Reuters.

Η απόφαση αυτή πρέπει να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η κατ’ οίκον καλλιέργεια κάνναβης θα γίνει νόμιμη 120 ημέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα.

Εντωμεταξύ, το υπουργείο Υγείας θα παρουσιάσει ειδικό σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα περιέχει λεπτομερείς διατάξεις για τη νόμιμη χρήση της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και εμπορικής χρήσης της, καθώς και κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχαγωγική χρήση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμα έως και 20.000 μπατ (605,33 $) για την καλλιέργεια κάνναβης εν αγνοία των τοπικών αρχών και πρόστιμα έως και 300.000 μπατ ή τρία χρόνια φυλάκιση ή και τα δύο για την πώληση κάνναβης χωρίς άδεια.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος