Ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του 29χρονου σε τρομοδέματα (video)

Στο τρομοδέμα που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο και σε ένα τρομοφάκελλο από τους οκτώ που είχαν εντοπιστεί στο Κρυονέρι ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό που ανιχνεύθηκε κατά τον σωματικό έλεγχο του 29χρονου, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στα Εξάρχεια, μέσα στο οποίο βρέθηκαν φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και ρούχα.

Το σύνολο των αντικειμένων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα νεώτερα όπως τα μετέδωσε ο Γιώργος Γεραφέντης στο κεντρικό δελτίο είδήσεων των 9.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

  • Σε πειστήρια που βρέθηκε-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου.
  • Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ παγιδευμένους με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

  • στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη μηχανισμού σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και
  • σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο 29χρονος μεταφέρθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή, όπου συνέχισε να αρνείται να μιλήσει. Κατηγορείται για τα οκτώ τρομοδέματα που βρέθηκαν στο κέντρο διαμονής στο Κρυονέρι, για την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, και για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο εφέτης εξέδωσε διάταξη την οποία επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού για τη λήψη DNA, διαδικασία για την οποία ζήτησαν πέντε ημέρες ώστε να ορίσουν πραγματογνώμονα. Οι συνήγοροι ζήτησαν στο μεσοδιάστημα να μην ληφθεί δείγμα από το νεαρό χωρίς την συναίνεση του.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον συνήγορο τού κατηγορούμενου Φραγκίσκο Ραγκούση, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση Πυρήνων της Φωτιάς

Πήρε προθεσμία να απολογήθεί αύριο Τετάρτη στις 19:00.

Αύριο στις 12:00 θα απολογηθεί και στον τακτικό ανακριτή για τη δεύτερη ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί.

Έξω από το εφετείο, δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν αλληλέγγυους που φώναζαν συνθήματα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές δεν αποκλείουν στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια να μετέφερε τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν σε σάκους πάνω του τη στιγμή της σύλληψης του, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο, ερευνούν και την πιθανότητα το σπίτι να χρησίμευε ως καταφύγιο μετά από τρομοκρατική επίθεση που πιθανόν είχαν αποφασίσει να κάνουν τις προηγούμενες μέρες

Το μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” Πόλα Ρούπα με επιστολή της στο διαδίκτυο διέψευσε κάθε σχέση της ίδιας και της οργάνωσης με τον 29χρονο.

Ρεπορτάζ: Ν. Κουντούρης, Κ. Μπατζάκη
Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε νέο διαμέρισμα του 29χρονου στα Εξάρχεια (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος