Τα ξένα ΜΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα (video)

“H Αθήνα, λίκνο της δημοκρατίας είναι σημαντική για τις ΗΠΑ, η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο ως προπύργιο του ΝΑΤΟ, ως γέφυρα του Ισραήλ προς την Ευρώπη και ως στρατιωτική βάση και ο Μπαράκ Ομπάμα θα αξιοποιήσει την επίσκεψη του για να εκφωνήσει πολιτική ομιλία- ορόσημο, μεταδίδει το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο Dpa-AFX, ενώ όλα τα διεθνή Μέσα καλύπτουν το τελευταίο ταξίδι του “44ου Αμερικανού Προέδρου στην Ευρώπη”.

“Ο Ομπάμα κομίζει στην Ευρώπησυμφιλιωτικό μήνυμα εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ”, είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο του αμερικανικού δικτύου CNN, το οποίο υπενθυμίζει ότι παραμονή της αναχώρησης του ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι “ΗΠΑ δεν είναι ταχύπλοο αλλά υπερωκεάνιο”. Παραδέχτηκε τις διαφορές του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι “σημασία έχει ότι ο Τραμπ δεσμεύτηκε για το ΝΑΤΟ και τις θεμελιώδεις στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ”, επισημαίνεται στο CNN.

“H Ελλάδα ελπίζει”, τιτλοφορείται το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Reuters, συνδέοντας την επίσκεψη Ομπάμα με τις προσδοκίες για ελάφρυνση του χρέους.

Και η Washington Post, υπό τον τίτλο “Ο Ομπάμα αντιμέτωπος με την προσφυγική κρίση” εκτιμά ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα είναι “ένδειξη στήριξης στην Ελλάδα για το χρέος”, εκτιμά ωστόσο ότι θα ζητηθούν και “περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές”.

Το Γαλλικό πρακτορείο (AFP), επικεντρώνεται στο προσφυγικό και εκτιμά ότι ο Μπαράκ Ομπάμα “θα επαινέσει τον ελληνικό λαό για τη γενναιοδωρία και την συμπόνοια που δείχνει στους πρόσφυγες”, ενώ το France 24, μεταδίδει ότι “μετά το σοκ από Τραμπ, ο Ομπάμα θα συζητήσει για δημοκρατία στην Αθήνα”.

Η βρετανική Guardian υπενθυμίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα κατονομάζει την “λιτότητα ως αιτία για την οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη” και αναμένεται “να εντείνει τους τόνους περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους”.

Η επίσκεψη Ομπάμα, “δεν θα ενθουσιάσει πολλούς Έλληνες που είναι βυθισμένοι στην οικονομική κρίση”, εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα USA Today, με σχόλιο ότι “ο Τραμπ επισκιάζει το τελευταίο ταξίδι του προέδρου Ομπάμα στην Ευρώπη”.

To γερμανικό πρακτορείο Dpa-AFX, που απευθύνεται στον τραπεζιτικό και εν γένει οικονομικό κόσμο, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι από την Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει στο Βερολίνο, έχοντας ήδη τονίσει ότι η “Άνγκελα Μέρκελ είναι η στενότερη σύμμαχος του, στα οκτώ χρόνια της θητείας του”.

“Ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνά στην Ουάσινγκτον, η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας μεγάλωσε από τότε που η Τουρκία υπό τον Ερντογάν έχει γίνει απρόβλεπτη. Η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της Ν.Α. πτέρυγας του ΝΑΤΟ διότι οι γειτνιάζουσες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν γίνει εγγενώς δραματικά συγκρουσιακές.
Σημαντικό για τις ΗΠΑ είναι επίσης ένας δημοκρατικά κυβερνώμενος και οικονομικά υγιής άξονας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, ο οποίος να καλύπτει τα νώτα του Ισραήλ. Γι αυτό δεν επιτρέπεται από τη σκοπιά των ΗΠΑ να καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα”, καταλήγει το DPA.

Πηγή: dpa-AFX (Οικονομικό σκέλος του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων -στο οποίο συμμετέχει και το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΝΑ- και απευθύνεται στον τραπεζιτικό και εν γένει οικονομικό κόσμο και τα ΜΜΕ )
Σχετική είδηση:Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα (Συνεχής Ενημέρωση)
Σχετική είδηση:Στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα – Συναντήσεις με Πρ. Παυλόπουλο και Αλ. Τσίπρα
Σχετική είδηση:«Φρούριο» η Αθήνα για τον Μπαράκ Ομπάμα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος