Μεγαλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό έχουν ωστόσο τα αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής.
Εκτός όμως από τη διατροφή και τη διαβίωση, όπως εξηγεί ο κ. Μακρής, σημαντικό ρόλο για τη διασφάλιση της ποιότητας έχει και η διαδικασία του ελέγχου, καθώς κάθε αβγό συλλέγεται με προσοχή, περνάει από αυστηρούς ελέγχους, ωοσκοπείται, κατανέμεται σύμφωνα με το βάρος του, σφραγίζεται ανάλογα με το είδος της εκτροφής του (βιολογικό, ελευθέρας βοσκής, αχυρώνα) και, στην συνέχεια, συσκευάζεται με το χέρι σε μικρές ή μεγάλες οικολογικές πρωτοποριακές συσκευασίες που σέβονται το περιβάλλον και διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητά τους.
Ακόμη, πραγματοποιούνται τακτικές κτηνιατρικές επιθεωρήσεις, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την καλή υγεία των πουλερικών, ενώ με μηνιαίες εργαστηριακές εξετάσεις στα προϊόντα και στις εγκαταστάσεις διασφαλίζεται ότι τα αβγά είναι απαλλαγμένα από αντιβιοτικά, μεταλλαγμένες τροφές και σαλμονέλα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος