Τα σενάρια για τις συντάξεις-Τι θα κάνει η κυβέρνηση (video)

Δεν είναι αναγκαία η περικοπή συντάξεων επανέλαβε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Επίσης Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα του νόμου για τις περικοπές των συντάξεων και τονίζει ότι “δεν μιλάμε για αναβολή του νόμου”. Στην ουσία δηλαδή προωθείται η ακύρωση του νόμου γιατί η βάση πάνω στα τότε δημοσιονομικά στοιχεία στα οποία στηρίχτηκε το ΔΝΤ, και ζητήθηκε να ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή, δεν θα υπάρχει πια όπως δείχνουν όλοι οι τρέχοντες δείκτες.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλάει για τις αλλαγές σε συντάξεις και εργασιακά στη μεταμνημονιακή περίοδο. Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των συντάξεων.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ακόμη ότι έχουνε μειωθεί στις 47.000 οι κύριες συντάξεις σε εκκρεμότητα. Τόνισε ότι το 80% των μισθωτών καταβάλλει εισφορές κάτω των 200 ευρώ μηνιαίως. Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ακόμη ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις προσωπικές διαφορές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος