«Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά – Οι τελευταίες κενές σελίδες»: Φιλανθρωπική εκδήλωση από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα 10 δημοτικά σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ενός εκπαιδευτικού οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος της Ελλάδος. Πιστό στο μεγάλο παιδευτικό και κοινωνικό έργο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, διοργανώνει την 3η μεγάλη καλλιτεχνική φιλανθρωπική του εκδήλωση με τίτλο: «Οι τελευταίες κενές σελίδες».

Η εκδήλωση είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στην Παιδοογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση 240 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα τραγουδήσουν επί σκηνής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου  Ηρακλή Παναγόπουλου και τη θεατρική καθοδήγηση της Κατερίνας Κουλιακιώτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο δεξιοτέχνης της ποντιακής λύρας, Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Τα παιδιά Θα συνοδεύουν οι κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί, όπως οι Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Θάνος Γκιουλετζής (βιολί) και Αχιλλέας Σοφούδης (πιάνο), γνωστοί ως trio mousikanti, καθώς και παραδοσιακή ορχήστρα.

Κεντρικός αφηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο ηθοποιός Σπύρος Σαραφιανός.

Θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κωνσταντίνου και Αλεξάνδρα Κασιούμη.

Θα λάβουν επίσης μέρος οι όμιλοι θεάτρου, μοντέρνου χορού και μπαλέτου υπό την καθοδήγηση της Μυρσίνης Καρματζόγλου, Άννας Θωίδου και Άσπας Σέρβου.

Στο απόσπασμα του Πόντου θα λάβει μέρος παραδοσιακή, παιδική ορχήστρα με ποντιακές λύρες του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου» και με τη χορευτική τους ομάδα.

Θα συμμετάσχει το παραδοσιακό χορευτικό τμήμα της ΚΕΠΑΠ του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Το κείμενο είναι του Στέλιου Λιθοξοΐδη.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση με φωτογραφικό υλικό του Μικρασιατικού Πολιτισμού, από το Μουσείο Καλεμκερή του Δήμου Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.30.

Εισιτήρια από 15 ευρώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος