Τα οδικά δίκτυα της Κ. Μακεδονίας στο επίκεντρο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην ΠΚΜ

Την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο της σύσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης.

Οι δυο οδικοί άξονες, που αποτελούν πολυετές πάγιο αίτημα των πολιτών της βόρειας Ελλάδας, αποκτούν χρηματοδότηση και με μελετητική ωριμότητα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται, με στόχο όταν ολοκληρωθούν να μετατρέψουν τη βόρεια Ελλάδα σε διεθνή μεταφορικό και αναπτυξιακό κόμβο.

Κεντρικό έργο αναφοράς στην ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα αποτέλεσε ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, για τη διοίκησή μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είχα προσωπικά δεσμευτεί στους συμπολίτες μας στην Πέλλα και είχαμε συμφωνήσει μαζί με τον Πρωθυπουργό, ότι αυτό το έργο θα ξεκινήσει, θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί, με οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο. Kαι ελπίζω, όσοι βιάστηκαν να πουν ότι το έργο τελικά δε θα γίνει, ή ακόμα και αυτοί που πόνταραν στο να μη γίνει, σήμερα, που κάνουμε το πιο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα, να είναι και αυτοί χαρούμενοι». «Πλέον όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου, με τη Συγχρηματοδότηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στον δεύτερο οδικό άξονα που ανακοινώθηκε σήμερα και ο οποίος συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη, τονίζοντας ότι ήδη το τμήμα του δρόμου εντός της Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες – Αμφίπολη) έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι από εκεί θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις μέχρι τη Δράμα. «Πέρα από το οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν ο πρώτος φορέας που χρηματοδότησε την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Και σήμερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτεί με πόρους ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο τα έργα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά, όσο και τα έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, ώστε τα επόμενα χρόνια, το μνημείο και η περιοχή να είναι επισκέψιμα για όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Άλλωστε ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, πέρα από ένα μοναδικό, μακεδονικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, που υπογραμμίζει την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι και ένα μνημείο που θα παράξει πλούτο για τον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστα.

Πηγή ΕΡΤ3 – ΠΚΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος