Τα νανοσωματίδια στα καλλυντικά προϊόντα τείνουν να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα σκευάσματα

Τα τελευταία χρόνια η επιστήµη της νανοτεχνολογίας έχει αναπτυχθεί πολύ και έχει διεισδύσει σε διάφορους τοµείς, όπως και στην Κοσµετολογία. Σύμφωνα με την κα Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, καρδιολόγο και νανοτεχνολόγο, νανοσωµατίδια ενσωµατώνονται σε καλλυντικά προϊόντα, µε σκοπό την καλύτερη ενδοδερµική µεταφορά ενεργών ουσιών, ενώ, σε βάθος χρόνου, τείνουν να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα, καθώς θα διευσδύουν στο χόριο της επιδερμίδας.
Σε in vitro και in vivo µελέτες, αποδείχθηκε ότι, τόσο το διοξείδιο του τιτανίου, όσο και το οξείδιο του ψευδαργύρου, δεν εισχωρούν στο δέρµα αλλά παραµένουν στις
πρώτες 3-4 στιβάδες της κερατίνης. Τα νανονηµάτια χητίνης είναι µία ακόµη πρόσφατη εξέλιξη της Κοσµετολογίας και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν την κερατίνη,
βοηθούν στη διατήρηση της δερµατικής οµοιόστασης, εξουδετερώνουν την ενεργότητα των ελευθέρων ριζών και προάγουν την σύνθεση κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.

Τα λιποσώµατα που αντί φωσφολιπιδίων έχουν µη ιονικές επιφανειοδραστικές ουσίες, ονοµάζονται νιοσώµατα. Τα νιοσώµατα χρησιµοποιούνται στη βιοµηχανία των καλλυντικών, γιατί αυξάνουν την σταθερότητα των προϊόντων, προσθέτουν νέες ιδιότητες στα προϊόντα και αυξάνουν τη διείσδυση στο δέρµα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος