Τα κρητικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ – Συναντήσεις παραγωγών & ξενοδόχων

Μετά από απουσία δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής – Super Market επιστρέφει στον “φυσικό του χώρο” το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού και εμπορικού κλάδου.

Το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ, θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ ειδών συσκευασίας, καθαριστικών, εξοπλισμού κ.α.), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Τα κρητικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ – Συναντήσεις παραγωγών & ξενοδόχωνΌπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές, το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής. Παράλληλα στηρίζεται η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική και βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το φόρουμ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα εννέα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Πέρυσι, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά, με αξιόλογα αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της διοργάνωσης, αλλά και τη δυνατότητα προσαρμογής της σε διαφορετικές συνθήκες.

Φέτος, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κ.α. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά μόνο για όσους δήλωσαν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 04 Μαρτίου 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος