Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν με κόσμο στις εξέδρες – Τι ισχύει για Ελλάδα

Η πανδημία του Covid-19 ταλάνισε για αρκετά μεγάλο διάστημα τις ομάδες, τους αθλητές και τους φιλάθλους, καθώς τα παιχνίδια διεξάγονταν σε άδεια γήπεδα με μια ξένη για τα δεδομένα μας ατμόσφαιρα.

Η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες των ευρωπαϊκών γηπέδων είναι και επίσημα γεγονός. Μετά από αρκετό καιρό, οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν την ομάδα τους.

Στα πρωταθλήματα της Αγγλίας (Premier League), της Γερμανίας (Bundesliga), αλλά και της Ισπανίας (La Liga), στήθηκε…γιορτή κατά τη διάρκειας της πρεμιέρας τους, διότι όπως έγινε αντιληπτό, ο κόσμος είχε ανάγκη αυτήν την επιστροφή.

Τι ισχύει όμως με την πληρότητα των γηπέδων και τι ισχύει με το ελληνικό πρωτάθλημα;

Αγγλία – Premier League

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν με κόσμο στις εξέδρες – Τι ισχύει για Ελλάδα

Τα γήπεδα της Premier League ήταν γεμάτα και όσον αφορά την πληρότητά τους, αυτή ισχύει στο 100%. Μόνο η Τσέλσι και η Έβερτον ήταν οι δυο ομάδες, οι οποίες επιμένουν να ζητούν από τους φιλάθλους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid.

Γερμανία – Bundesliga

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν με κόσμο στις εξέδρες – Τι ισχύει για ΕλλάδαΗ πληρότητα στα γήπεδα της Γερμανίας δεν είναι η ίδια όμως με αυτή της Αγγλίας.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα δικαιούνται να έχουν στις κερκίδες τους μάξιμουμ 25.000 θεατές ή το 50% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου.

Ισπανία – La Liga

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν με κόσμο στις εξέδρες – Τι ισχύει για ΕλλάδαΗ κατάσταση στην Ισπανία είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με το πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Οι σύλλογοι που αγωνίζονται στη La Liga θα δουν στα γήπεδά τους το 40% της χωρητικότητας των γηπέδων τους, ενώ η απόφαση αυτή αναμένεται να τροποποιηθεί από την Κυβέρνηση στις 29 Αυγούστου.

Ελλάδα – Super League Interwetten

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν με κόσμο στις εξέδρες – Τι ισχύει για ΕλλάδαΤο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και ο κόσμος αναμένει την πρώτη «σέντρα» διακαώς. Η Super League Interwetten δεν ξεκινάει ακόμη, καθώς οι ομάδες της δεν έχουν ξεκαθαρίσει το αν θα υπογράψουν ή όχι την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος τις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων θα αγγίζει το 80% της χωρητικότητάς τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάξιμουμ 25.000 θεατές. Επίσης, θα πραγματοποιούνται μοριακά ή rapid tests για τους φιλάθλους 18 ετών και κάτω που δεν θα ξεπερνούν το 5%.

Eπιμέλεια: Πάνος Γαλάνης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος